FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Egyetlen szabadedzéssel kell beérni a versenyzőknek Imolában

Talán mondani sem kell, mekkora kihívást jelenthet ez a jelenlegi mezőnynek, amely még soha nem versenyzett ezen a helyszínen.

Nem várt izgalmakat okozhat, hogy sportszakmai és rendezési szempontok miatt csupán két napos lesz a 2020-as esztendő harmadik olasz versenye. Mivel gyakorlati (nem csupán teszt) pályaismerete és F1-es tapasztalata csak egyetlen embernek (Kimi Raikkönen) van Imolából, ez okozhat nem várt meglepetéseket.

Az október végi/november eleji versenyhétvége Emilia Romagna Nagydíj néven fut majd, és már a bejelentésekor tudni lehetett, hogy egy nappal rövidebb időkorláttal fog zajlani. A promóter most közzétette a hivatalos menetrendet is, amiből már világosan látszik, hogy a pilótáknak egyetlen gyakorlással a hátuk mögött kell majd nekiveselkedni az imolai kvalifikációnak és a másnapi futamnak.

Az első és egyetlen edzést és az időmérőt szombaton, a versenyt pedig vasárnap, a megszokottnál korábban, 13:10-kor bonyolítják majd, a korábbi naplemente miatt. További zavaró tényező (lehet) az időjárás, amelyről még nem tudni, melyik arcát mutatja majd a száguldó cirkusznak.

A rövidített formátum logisztikai szempontból sem elhanyagolható, hiszen Imolába Portimaoból érkeznek meg a csapatok, akiknek egy pénteki kezdés esetén rettentő nehéz dolguk lenne. Kíváncsian várjuk, a szervezés királyaiként ismert Forma-1-es alakulatok hogyan improvizálnak majd, és képesek lesznek-e úrrá lenni a várható (és remélhető) káoszon.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük