Egyre biztosabb: JÖNNEK A SPRINTFUTAMOK!

Ugyanakkor az is nyilvánvaló, hogy semmiképp nem lesz, nem lehet egyenértékű a szombati győzelem egy vasárnapival. Emiatt vélhetőleg a sprintek hivatalos elnevezésében sem találkozhatunk majd a „verseny”, vagy a „nagydíj” szóval.

Az elmúlt időkben már gyakorlatilag eldőlt, hogy 2021-ben három helyszínen is bevezetik a címben említett újdonságot. Egyrészről nagyon örömteli, hogy a Formula-1 résztvevői végre „tököt növesztettek”, és bevállalják ezt cserébe a több izgalomért, másrészt sok olyan vélemény is napvilágot látott, amelyek szerint félő, hogy az innováció hatására egy nagydíjhétvégének két győztese is lehet.

Montreal, Monza, Interlagos: ezen a három helyszínen pénteken rendezhetik majd az időmérő edzéseket, majd szombaton jönne a 100 kilométer össztávú sprint, amelyen eldőlhet a vasárnapi nagydíjak rajtsorrendje. A csapatok ezen a ponton nyomatékosították, hogy gátat szabnának a „két verseny – két győztes” anomáliájának. Ezt pedig úgy érnék el, hogy már a megnevezésben is eltérnének a hagyományos formációtól.

Az Alpine tegnapi autóbemutatója után tartott sajtótájékoztatóból legalábbis erre lehet következtetni: Marcin Budkowski ügyvezető elhintette a sajtónak, hogy a sprintversenyek szuperkvalifikáció elnevezést kaphatnak. Budkowski szerint mindenképp érdemes tesztelni és meglépni a sprintversenyeket, mert ez az eddigi kétnapos izgalomfaktort háromra emeli, lévén pénteken, szombaton, és vasárnap is lesz olyan esemény, amelyen a végső eredményt alapvetően befolyásoló dolgok történhetnek. Egyelőre hivatalos döntés még nincs az ügyben, de a száguldó cirkusz egyre közelebb áll ahhoz, hogy bejelentse a formátumot.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel