Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Egyre biztosabb: JÖNNEK A SPRINTFUTAMOK!

Ugyanakkor az is nyilvánvaló, hogy semmiképp nem lesz, nem lehet egyenértékű a szombati győzelem egy vasárnapival. Emiatt vélhetőleg a sprintek hivatalos elnevezésében sem találkozhatunk majd a „verseny”, vagy a „nagydíj” szóval.

Az elmúlt időkben már gyakorlatilag eldőlt, hogy 2021-ben három helyszínen is bevezetik a címben említett újdonságot. Egyrészről nagyon örömteli, hogy a Formula-1 résztvevői végre „tököt növesztettek”, és bevállalják ezt cserébe a több izgalomért, másrészt sok olyan vélemény is napvilágot látott, amelyek szerint félő, hogy az innováció hatására egy nagydíjhétvégének két győztese is lehet.

Montreal, Monza, Interlagos: ezen a három helyszínen pénteken rendezhetik majd az időmérő edzéseket, majd szombaton jönne a 100 kilométer össztávú sprint, amelyen eldőlhet a vasárnapi nagydíjak rajtsorrendje. A csapatok ezen a ponton nyomatékosították, hogy gátat szabnának a „két verseny – két győztes” anomáliájának. Ezt pedig úgy érnék el, hogy már a megnevezésben is eltérnének a hagyományos formációtól.

Az Alpine tegnapi autóbemutatója után tartott sajtótájékoztatóból legalábbis erre lehet következtetni: Marcin Budkowski ügyvezető elhintette a sajtónak, hogy a sprintversenyek szuperkvalifikáció elnevezést kaphatnak. Budkowski szerint mindenképp érdemes tesztelni és meglépni a sprintversenyeket, mert ez az eddigi kétnapos izgalomfaktort háromra emeli, lévén pénteken, szombaton, és vasárnap is lesz olyan esemény, amelyen a végső eredményt alapvetően befolyásoló dolgok történhetnek. Egyelőre hivatalos döntés még nincs az ügyben, de a száguldó cirkusz egyre közelebb áll ahhoz, hogy bejelentse a formátumot.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „NINCS MESE, jövőre már győzelmekért megyünk!”

Szép lassan közeleg a 2023-as szezon vége, és amennyire biztatóan indult az év az Aston [...]

Érdekel
Perez: „A kettős mérce áldozata vagyok!”

Az idei évben feltűnően gyengén teljesít Sergio Perez, aki már nagyon korán elvesztette azt a [...]

Érdekel
ELFOGADTÁK ANDRETTIÉK nevezését, gyakorlatilag itt a 11. csapat!

Az Andretti a Caddileckel karöltve 2026-ban tervezi, hogy csatlakozik a Formula-1-es világbajnoksághoz, az FIA részéről [...]

Érdekel
Norris: „A Red Bull NEM Verstappenre építi az autóját”

Lando Norris határozottan megcáfolta a szurkolók kedvenc összeesküvés elméletét, miszerint azért lenne domináns ez vagy [...]

Érdekel
Jordan: „Gyerünk már, ÜLTESSÉK BE Lawsont Perez HELYÉRE!”

Bár elviekben Sergio Perezt 2024-ben még szerződés köti a Red Bull Racinghez, gyakorlatilag a Red [...]

Érdekel
F1 szakértő: MÉLTATLAN, ami Norris körül történik…

A Sky Sports F1-es műsorvezető Craig Slater szerint Lando Norris hiába az egyik legnagyobb tehetsége [...]

Érdekel