FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Eifel Nagydíj: Az FIA áthidalta a mentőhelikopter problémát

Mint az ismeretes, az Eifel Nagydíj mindkét szabadedzését, és így a teljes pénteki napját is ellehetetlenítette a pálya körül tapasztalható köd. Egészen pontosan nem is a versenyautók pályára hajtásával lett volna gond, hanem a mentőhelikopter nem tudott felszállni.

Márpedig a húszperces szabály erre kötelezi a szervezőket, vagyis ha nincs (a már említett időn belüli) helikopteres mentés, nincs party sem. Ám, most az FIA előrukkolt egy olyan ötlettel, amivel még tartható lehet a kitétel, hogy egy esetleges baleset sérültjét húsz percen belül kórházba juttassák.

Michael Masi versenyigazgató már ismertette is a tervük részleteit, miszerint hasonló időjárás esetén mentőautóval vinnék a sérültet a ködhatárig, vagyis ki a hegyek közül. Ott aztán átraknák helikopterre, amely már képes lenne útnak indulni, és így időben megoldható lenne a szükséges orvosi ellátás. Jó eséllyel ez a protokoll fog megvalósulni akkor, ha a maihoz hasonló helyzet újból előfordul.

A holnapi napon a mezőnynek egyetlen gyakorlás áll majd csupán rendelkezésére az időmérő előtt. A helyzet egyfajta gondolatébresztőnek is beillik, ugyanis előfordulhat, hogy ez újabb lökést ad majd az FIA-nak a kétnapos, jóval pörgősebb versenyhétvégék bevezetéséhez…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Essentially Sports

One thought on “Eifel Nagydíj: Az FIA áthidalta a mentőhelikopter problémát

 1. Peterdy Ágnes says:

  Ezt már tegnap is kitalálhatták volna!
  Természetes, hogy a legfontosabb a versenyzők biztonsága, de az a sok okos emberba Fia-nal, milliós fizetésekkel miért ül ott, hogy kémlelje a radar képet, az eget, és várja a csodát?
  Dühítő, hogy egy várva várt program az emberi tanácstalanság, és a kreativitás teljes hiánya miatt kell, hogy elmaradjon!
  Nagyon sajnálom Mick Schumachert is, hogy nem próbálhatta ki magát, és a közönség sem láthatta az első szárnypróbálkozását????????????
  Üdv a Stábnak! Vírusmentes jó munkát kívánok ♥️

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük