Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

ELDŐLT: Jövőre JÖN a HAT sprintfutam!

Idén még egy van hátra belőle (Brazil Nagydíj), jövőre pedig hat lesz. Előbbi tudvalévő volt, utóbbit pedig nemrégiben hagyta jóvá a motorsport világtanács.

Az általunk sokat ekézett Liberty Media-tól ez egy jó húzás, abszolút nem értjük azokat az elégedetlen hangokat, akik ragaszkodnak a dögunalmas egy-két-há stb. szabadedzéses lebonyolításhoz. A sprintfutamos lebonyolítás egy olyan formáció, amellyel a bajnoki küzdelembe történő mély belenyúlás nélkül lehet sokkal izgalmasabbá tenni egy adott versenyhétvégét, ezért mi a magunk részéről LIKEoljuk ezt a sztorit.

A hivatalos indoklás is egybecseng ezzel, hiszen a sportág vezetői is sikeresnek titulálták az eddig lebonyolított sprinthétvégéket, és a korábbi terveknek megfelelően most jelezték, hogy duplázni fognak.

„Örülünk, hogy megerősíthetjük, 2023-tól már hat sprinthétvégét látatunk majd a Fomrula-1-es világbajnokságon. A 2021-ben bevezetett formátum rendkívül sikeres, a versenyhétvégék mindhárom napján kínálnak akciókat, a pénteki kvalifikációtól a vasárnapi leintésig folyamatosan mozgásban vannak a pilótáink. Ez több izgalom, több dráma, ez kell a szurkolóknak, ez kell a promótereknek, és ez kell ahhoz, hogy az F1 sikere a jövőben is adott legyen!” – mondta el Stefano Domenicali.

„A döntés újabb példája a Forma-1 folyamatos fejlődésének és virágzásának. Az F1 vezérigazgatójával és a Formula One Managementnél dolgozók munkájának eredményeképpen alaposan kielemeztük az eddigi sprithétvégéket, és úgy döntöttünk, hogy a lehető legmagasabb minőségű lebonyolítással megduplázzuk a számukat. A sprintek izgalmas és különleges dinamikát kölcsönöznek egy-egy hétvégének, és én biztos vagyok benne, hogy ez a tendencia még tovább javul majd a későbbiekben.” – tette hozzá a magáét Mohammed ben Sulayem.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Japán Nagydíj: Álmos versenyen konstruktőri világbajnok a Red Bull Racing

Előzetesen nem sok izgalmat várhattunk a Japán Nagydíjtól, és sajnos tökéletesen be is igazolódott a [...]

Érdekel
Japán Nagydíj, kifikáció: ATOM LAZA Verstappen pole…

Az elmúlt hétvége izgalma után Max Verstappen ezúttal nem sok kétséget hagyott afelől, hogyan is [...]

Érdekel
SZENZÁCIÓ: Az FIA elismerte egy hibáját!

A Szingapúri Nagydíj kvalifikációján Max Verstappen több látványos feltartást is eszközölt pár ellenfelével szemben. A [...]

Érdekel
Japán Nagydíj, FP2: Ismét Verstappen a leggyorsabb

Az éjszakai első szabadedzés Max Verstappen hegemóniájáról szólt, a holland csaknem hét tizedes előnnyel zárt [...]

Érdekel
Hamilton: „Vettel egy igazi PÉLDAKÉP!”

Mint azt biztos már sok forrásból láttátok, ezen a hétvégén Sebastian Vettel Japánban héderezik, hogy [...]

Érdekel
Verstappen: „Ha valaki NEM ISMER EL bennünket, az nem is igazi szurkoló!”

Míg a fél világ ünnepel, hogy „végre nem a Red Bull Racing nyert” meg egy [...]

Érdekel