Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Elhunyt Sir Stirling Moss – Így búcsúznak tőle az F1-es kollégái

Bár Forma-1-es világbajnokként sosem ünnepelhette őt a világ, de rengeteg győzelme, és a rekordjai miatt mindig is a legnagyobbak között fogják nyilvántartani a nevét. Vasárnap érkezett a szomorú hír: minden idők egyik legjobbja az égi versenypályákon folytatja tovább.

Többek között Moss volt az első olyan brit Formula-1-es versenyző, aki győzni tudott a hazai nagydíján. Több alkalommal is világbajnoki másodikként zárta az aktuális szezont, de az összességében 529 teljesített futamán elért 212 győzelem döbbenetes adat. Sir Stirling Moss 2016 óta betegeskedett, és húsvét vasárnapján adta fel szervezete végleg a küzdelmet.

Csapatok és versenyzők sora búcsúzik most egy olyan embertől, aki még életében legenda lett:

„Nem csak egy ikont, egy legendát vesztettünk el, de egy igazi úriember távozott közülünk. A Mercedes istállónak nagyon hiányzik a versenyző, a bajnok, a kedves barát.” – Mercedes F1 Team.

„Nyugodj békében, Sir Stirling Moss! Egy óriási legenda, és egy fantasztikus személy voltál, a Scuderia Ferrari méltó ellenfele voltál. Minden gondolatunkban a családdal vagyunk ezekben a nehéz pillanatokban.” – Scuderia Ferrari.

„Búcsút mondani nagyon nehéz dolog… Szomorú vagyok, de ő mindig velünk lesz, hiszen rengeteget tett a brit autósportért. Nagyon hiányoznak majd a beszélgetéseink, furcsa barátság volt a miénk. Két teljesen eltérő korszakból érkeztünk, mégis könnyedén megtaláltuk a közös hangot, és a versenyzés iránti szenvedélyünk is összekötött bennünket.” – Lewis Hamilton

„Sosem lett világbajnok, de ennek csak egyetlen oka van: mindig brit autót akart vezetni, de abban a korszakban a németek és az olaszok domináltak. Stirling Moss eltávozott, és óriási űrt hagyott maga után a motorsportban. Nem kétséges, számomra ő volt a legnagyobb!” – Sir Jackie Stewart.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: US Today

Alonso: „NINCS MESE, jövőre már győzelmekért megyünk!”

Szép lassan közeleg a 2023-as szezon vége, és amennyire biztatóan indult az év az Aston [...]

Érdekel
Perez: „A kettős mérce áldozata vagyok!”

Az idei évben feltűnően gyengén teljesít Sergio Perez, aki már nagyon korán elvesztette azt a [...]

Érdekel
ELFOGADTÁK ANDRETTIÉK nevezését, gyakorlatilag itt a 11. csapat!

Az Andretti a Caddileckel karöltve 2026-ban tervezi, hogy csatlakozik a Formula-1-es világbajnoksághoz, az FIA részéről [...]

Érdekel
Norris: „A Red Bull NEM Verstappenre építi az autóját”

Lando Norris határozottan megcáfolta a szurkolók kedvenc összeesküvés elméletét, miszerint azért lenne domináns ez vagy [...]

Érdekel
Jordan: „Gyerünk már, ÜLTESSÉK BE Lawsont Perez HELYÉRE!”

Bár elviekben Sergio Perezt 2024-ben még szerződés köti a Red Bull Racinghez, gyakorlatilag a Red [...]

Érdekel
F1 szakértő: MÉLTATLAN, ami Norris körül történik…

A Sky Sports F1-es műsorvezető Craig Slater szerint Lando Norris hiába az egyik legnagyobb tehetsége [...]

Érdekel