Elhunyt Sir Stirling Moss – Így búcsúznak tőle az F1-es kollégái

Bár Forma-1-es világbajnokként sosem ünnepelhette őt a világ, de rengeteg győzelme, és a rekordjai miatt mindig is a legnagyobbak között fogják nyilvántartani a nevét. Vasárnap érkezett a szomorú hír: minden idők egyik legjobbja az égi versenypályákon folytatja tovább.

Többek között Moss volt az első olyan brit Formula-1-es versenyző, aki győzni tudott a hazai nagydíján. Több alkalommal is világbajnoki másodikként zárta az aktuális szezont, de az összességében 529 teljesített futamán elért 212 győzelem döbbenetes adat. Sir Stirling Moss 2016 óta betegeskedett, és húsvét vasárnapján adta fel szervezete végleg a küzdelmet.

Csapatok és versenyzők sora búcsúzik most egy olyan embertől, aki még életében legenda lett:

„Nem csak egy ikont, egy legendát vesztettünk el, de egy igazi úriember távozott közülünk. A Mercedes istállónak nagyon hiányzik a versenyző, a bajnok, a kedves barát.” – Mercedes F1 Team.

„Nyugodj békében, Sir Stirling Moss! Egy óriási legenda, és egy fantasztikus személy voltál, a Scuderia Ferrari méltó ellenfele voltál. Minden gondolatunkban a családdal vagyunk ezekben a nehéz pillanatokban.” – Scuderia Ferrari.

„Búcsút mondani nagyon nehéz dolog… Szomorú vagyok, de ő mindig velünk lesz, hiszen rengeteget tett a brit autósportért. Nagyon hiányoznak majd a beszélgetéseink, furcsa barátság volt a miénk. Két teljesen eltérő korszakból érkeztünk, mégis könnyedén megtaláltuk a közös hangot, és a versenyzés iránti szenvedélyünk is összekötött bennünket.” – Lewis Hamilton

„Sosem lett világbajnok, de ennek csak egyetlen oka van: mindig brit autót akart vezetni, de abban a korszakban a németek és az olaszok domináltak. Stirling Moss eltávozott, és óriási űrt hagyott maga után a motorsportban. Nem kétséges, számomra ő volt a legnagyobb!” – Sir Jackie Stewart.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: US Today

Array
Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel