FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Ellenfelek a Red Bullról: „Olyan az autójuk, mintha SZTEROIDDAL NYOMATNÁK”

Hamarosan eldől, hogy a Red Bull Racing valóban költségplafont szegett-e (szerdán dönt az FIA), de a Scuderia Ferrari és a Mercedes addig sem bíz semmit sem a véletlenre, és együtt feni azt a bizonyos kést.

Bár szinte biztos, hogy ha lesz is büntetés, az valamilyen kompenzációs formában zajlik majd le (lásd: Ferrari motorbotrány), vagy esetleg pénzbeli megrovás lesz, az ellenlábasok az osztrák istálló fejét követelik. Mattia Binotto és Toto Wolff szerint olyan kihágást követtek el Max Verstappenék, mintha az olimpián durván doppingoltak volna:

„Érthetetlen, hogy Christian Hornerék kisebb szabálysértésről beszélnek. Túllépték a költségplafont, aminek köszönhetően körönként fél másodperccel gyorsabbak nálunk, és az új szabályrendszer miatt ezt az előnyt a következő évre is átviszik. Itt most nem csupán egy csalás esetével álunk szemben, de az egész költségvetési plafon hitelessége, és a Formula-1 következő évei is múlnak rajta, hogyan dönt majd az FIA. Bízom a helyes eljárásban, mert különben óriási, beláthatatlan következményű problémákkal fogunk szembesülni.” – nyilatkozta Mattia Binotto.

Toto Wolff még ennél is továbbment, és rákontrázott kollégája szavaira. A Mercedes góréja szerint ez nem más, mint doppingolás, és a sportág jóhírének a bemocskolása, amelyet csak egy megfelelő döntés (értsd: a Mercedes számára megfelelő, mondjuk a tavalyi év végeredményének megváltoztatása – hát nem röhejes az elképzelés?) óvhat meg:

„Most nem lennék a bírók helyében. A pilótáik mindent beleadnak, szívüket-lelküket beleteszik a sportba, folyamatosan sanyargatják magukat, hogy gyorsak és versenyképesek legyenek, erre a csapatuk olyan döntést hoz a hátuk mögött, amivel veszélyeztetik ezt a munkát, és amelyről ők természetesen mit sem tudnak. Olyan autót kapnak, ami tele van pakolva szteroiddal…” – harsogta Wolff.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük