Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Eseménytelen első szabadedzés, Bottas az élen

Minden előzetes koronavírus hiszti ellenére rendben megérkezett az F1 mezőnye Barcelónába, és már túl is vannak az első szabadedzésen. A pilóták között újból változás van, hiszen visszatért Sergio Perez, és egy magyar érdekeltsége is volt ennek az etapnak.

George Russell autójába ülhetett be a jelenleg F2-ben szereplő, izraeli származású, ám Magyarországhoz ezer szálon kötődő Roy Nissany. Az első szabadedzés kicsit álmoskásan kezdődött, húsz percen keresztül nem sok érdemi dolog történt a pályán. Lewis Hamilton fél óra elteltével kezdte csak meg a munkát, de akkor gyorsan az élre is állt.

Az etap második harmadáig minden egysíkúan alakult, csupán a lágyakra váltó Haas autók rövid élmezőnyben tett látogatása okozott némi meglepetést. Aztán a realitás gyorsan rendet tett, és minden visszatért a rendes kerékvágásba – ám érdekesség, hogy Romain Grosjean maradt a hatodik helyen. Az élmezőnytől most távol eső, az edzést eltérő keverékeken befejező Racing Pointoktól várható még erős tempó a hétvégén – ezzel zárnánk is az észrevételek sorát.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Daimler AG

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük