FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

F1 szakértő: Hamilton RINYÁLÁSA gyengíti a Mercedest!

És ezzel helyzetbe hozza a Red Bullt, legalábbis Gary Anderson szerint. A Jaguar és a Jordan istálló korábbi tervezőmérnöke úgy véli, hogy a csapat taktikai döntései nagyban függnek Hamilton visszajelzésein, utóbbiakat pedig nem igazán tartja hasznosnak, sőt!

Anderson meglátása, hogy Max Verstappen sokkal érettebben (!!) kezeli a taktikai harcot, és egyértelműbb visszajelzéseket ad a Red Bull Racingnek, mint vetélytársa a sajátjainak. És ami fontos, kevesebbet rinyál…

„A Red Bull sokkal egyszerűbb helyzetben van, számukra a stratégia fekete-fehér. Jól olvassák a futamok lefolyását, és ha valamit elhatároznak, nem visszakoznak, megcsinálják, és vállalják a döntésük kockázatát. Ezzel szemben a Mercedes húzásai körül gyakorta káosz uralkodik, és ebben Hamiltonnak óriási szerepe van. Nem játszanak be minden rádiózást, de amit hallok, abból nekem Verstappen sokkal egyértelműbb, és jobb csapatjátékosnak is tűnik. Nem akarja megmondani a boxfalnak, hogy mit tegyenek, csak elmondja, mit tapasztal. Ezzel szemben Hamilton, nos, nyafog, rinyál, és ez hatalmas hendikep Toto Wolfféknak, leginkább a súlyos stratégiai döntéseket illetően.

Ha egy pilóta sokat panaszkodik, akkor akaratlanul is olyan irányba kényszeríti az érte dolgozókat, ami eltér a józan megítéléstől. Nem lehet egyszerre jól olvasni a történéseket, és megfelelni a pilóták extra igényeinek. Ha ezt valaki megpróbálja, akkor valamelyik opció súlyosan csorbulni fog, egyszerűen ilyen a versenyzés.” – beszélt tapasztalatból Anderson.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük