FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

F1 ülés: IGEN a sprintfutamokra és a motorfejlesztés befagyasztására!?

A tegnapi napon komoly eszmecsere zajlott a sportág vezetése és a résztvevő istállók között, amelyen több, ezidáig elképzelhetetlen alternatíva is a terítékre – és elfogadásra – került.

Hivatalosan ezek közül a motorfejlesztések 2022-től történő befagyasztása lett végérvényesen elfogadva, de a már említett sprintversenyek bevezetésének ötlete is pozitív visszhangot váltott ki.

Az innováció jegelésének ideája eredetileg a Red Bull Racingtől származik, a Honda kiválása után ők vetették fel, hogy saját eszközként tovább vinnék az erőforrást, amennyiben azt nem kell fejleszteni. Sokáig úgy tűnt, hogy ez a legtöbb résztvevő számára egy elfogadhatatlan kompromisszum lenne, hiszen a fejlesztések meggátolásával jó páran ragadnának bele a jelenlegi helyzetükbe. Ehhez képest a csütörtöki meeting során a mezőny összes csapata rábólintott, és elfogadta a 2025-ig előterjesztett fejlesztés stoppot.

Emellett a sprintfutamok bevezetése is szóba jött, ami szintén vállalható lenne a versenyistállóknak. Ha ez utóbbit is sikerülne „átütni” a bajnokság résztvevőin, az azt jelentené, hogy 2022-től valós esély nyílna arra, hogy ne csupán két-három istálló tudjon beleszólni a bajnokság alakulásába. Valamint fontos megjegyezni, hogy ha a szombati futamok hivatalosan is elfogadásra kerülnek, majd sikeresen debütálnak, az azt is előrevetítheti, hogy jóval több pilóta osztozhat majd a szezon során a dobogós helyezéseken.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: F1lead

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük