FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

F1 vezér: Jöhetnek az EGY SZABADEDZÉSES hétvégék

Egészen drasztikus lépést fontolgat a Formula-1 vezetése. Szeretnék radikálisan megváltoztatni a versenyhétvégéket. méghozzá úgy, hogy minden felmenetelben legyen valamilyen versengés. Akár annak árán is, hogy így kidobnak két szabadedzést az ablakon.

Az ötlet nem ördögtől való, hiszen aki hosszú ideje követi a Formula-1-et, az jól tudja, hogy ezek a gyakorlások a helyszínen tartózkodó szurkolókon kívül kb. senki másnak nem emeli meg a vérnyomását. Nyilvánvalóan a csapatoknak hasznosak, de ennek ellenére már jócskán idejét múlt elem ez az autósport legmagasabb szintjén. Ezt a vezér is látja, és igyekszik is reagálni a kor kihívásaira:

„Szurkolóként nézve nagyon fontos lenne elérni, hogy egy nagydíjhétvége összes napján legyen valamilyen tét, amiért megküzdenek a pilóták. A szabadedzések hasznosak, valamint érdekesek a pilóták és a mérnökök szempontjából, de a lelátón ülve már kevésbé hozza lázba az embereket. A már jelenleg is kevés tesztlehetőség mellett tovább színesíthetné az erőviszonyokat az, ha agresszívan belenyúlnánk a lebonyolításba, és csak egyedül a péntek délelőtti szabadedzést hagynánk meg. Az összes többi alkalommal pedig díjakért és pontokért menne a harc…

Azt gondolom, nagyon jó lenne, ha a szurkolók figyelmét folyamatosan lekötnénk, mindig lenne valami esemény és akció, ők pedig mindig tudni akarnák, hogy mi zajlik a pályán. A jövőre nézve véleményem szerint ez a leginkább járható út, természetesen meghagyva a vasárnapi főverseny státuszát, amely vitathatatlan.” – mondta el Stefano Domenicali, aki ezúttal nem is beszél olyan hülyeséget.

Ti mit szólnátok egy teljes szezonon át tartó egy szabadedzés/pénteki időmérő+sprintfutam/nagydíj formációhoz?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük