F1 VEZÉR: Jövőre szorosabb lesz…

Idén kis túlzással már a bajnokság negyedénél lefutott volt a vb-cím sorsa, ergo nem sokat izgultunk, ki lesz 2023 királya. Stefano Domenicali, a Forma-1 vezérigazgatója azt ígéri, 2024-ben mindez máshogy lesz.

Domenicali szerint a költségsapka működik, a különbségek folyamatosan csökkennek, ez pedig idővel előnyösebb helyzetet és izgalmasabb bajnokságot eredményez majd:

„Igen, a Red Bull Racing a futamokat illetően idén érinthetetlen volt, de ha megnézzük a kvalifikációkat, ott már cseppet sem ez a helyzet. Összesen nyolc alkalommal találtak legyőzőre, és amikor ők indulhattak a pole pozícióból, akkor is csak nagyon kicsi előnnyel tudták azt kiharcolni. Természetesen a versenytempó egy másik kérdés, de én úgy gondolom, jövőre közelebb lesznek hozzájuk a riválisok. Például Abu Dhabiban a húsz autó másodpercen belülre kvalifikált, ami nagyon bíztató 2024-re előre vetítve. Sokat fog ez még változni, a Red Bull nem mehet majd ennyire biztosra, mert a többiek jócskán közeledni fognak hozzájuk.

Egyúttal szeretném mindenkinek üzenni, akik szerint a költségplafon miatt nem lehet megfelelő időben és ütemben fejleszteni és készülni, hogy vegyenek példát a McLarenről! Ők bebizonyították, hogy ezek a hangok valótlan állításokat tartalmaznak, és szerintem ők lesznek azok, akik miatt izgalmasabb lesz a a 2024-es bajnokság. Közben a többi istálló szeretné bebizonyítani, hogy ők is képesek fantasztikus mérnöki megoldásokra, mi pedig egy olyan F1-et szeretnénk létrehozni, ahol a meglévő rajongók elégedettek azzal, amit látnak, de mellette újakat is meg tudunk szólítani!” – mondta a főnök.

Bárcsak igaza lenne…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel