FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

F1 vezér: SOHA TÖBBÉ nem lesz Orosz Nagydíj!

Számos alkalommal bíráltuk már a FansBrands blogjának hasábjain az aktuális Formula-1-es vezetést, ám Stefano Domenicali nyilatkozata után újra szót kell emelnünk. És nem mellette!

Egyszerű szurkolóként, sportújságíróként, de minden más minőségben is egyre lehangolóbb látni azt, hogyan válik a Formula-1 totálisan a politika kiszolgálóegységévé. Háború ide vagy oda, nevetséges, gyerekes, hovatovább szánalmas az, ahogy egy ország sportolóit mindenhonnan kirekesztik, elűzik és ellehetetlenítik. Még viszolyogtatóbb, amikor ezt egy olyan sportág teszi, aki az elmúlt éveket az elfogadás és egyenjogúság szétpromózására tette fel a versenyzés mellett helyett…

„Mindig is úgy gondoltam, hogy soha nem szabad azt kimondani, hogy soha. Jelen esetben viszont biztosan kijelenthetem, hogy SOHA többet nem lesz Orosz Nagydíj, és azt is megígérhetem, hogy még csak tárgyalni sem fogunk velük. Nem lesz többi Forma-1-es futam Oroszországban.” – jelentette ki a nagypolitika kiskutyájaként lelkes szolgálatot teljesítő Domenicali.

Mindezt az oroszok természetesen nem hagyták szó nélkül, az Orosz Nagydíj promótere kijelentette, hogy várják vissza a rendezésért előre befizetett pénzt:

„A sportvilágba extrém módon beférkőzött a politika, ennek fényében született meg Domenicali nyilatkozata is, amelynek semmi köze nincs a sporthoz, még kevésbé a Forma-1 által képviselt értékekhez. A verseny jövője jelenleg teljesen bizonytalan, de Stefano Domenicali szavait és állásfoglalását mindenképp számításba fogjuk venni a további terveinkben.” – kontrázott Alekszej Titov.

Nem az oroszok védelmében, de szerintünk rendezzenek még vagy öt Amerikai Nagydíjat, az biztosan tetszene a vezérnek, és az öt Marionette bábúként rángató „politikának”…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük