FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Fernando ALONSO: „Max Verstappen a LEGJOBB!”

Már egy korszak legjobb versenyzőjét is nehéz megnevezni, nemhogy minden idők legjobbját kikiáltani. Nagyon összetett dolog ez, de ha valakinek van ehhez kellő tapasztalata, szaktudása, és személyes élménye, az mindenképp a spanyol.

Alonso úgy gondolja, hogy 2021-ben két versenyző lóg ki nagyon látványosan felfelé a mezőnyből, ők pedig Lewis Hamilton és Max Verstappen. Az Alpine versenyzője szerint nehéz ügy közülük választani, de neki mégiscsak sikerült, és az ő személyes kedvence nem más, mint Max Verstappen.

„Nehéz egyetlen pilótát megnevezni, hiszen a Forma-1 tipikusan az a sportág, amiben elsősorban a technika határozza meg azt, hogy mit vagy képes elérni. Az autók függvénye a teljesítmény, de természetesen a pilóta működteti ezt az egészet. Vannak olyan versenyzők, akik nagyon jók egy körön, míg mások versenytempóban nyújtanak kiemelkedőt, vagy éppen nagyon jól rajtolnak, és mellé kellően agresszívek. Számomra most Max Verstappen az a srác, aki mindenben hozza a szintet, ő az, akit imádok nézni versenyzés közben. Azért ő a legjobb, mert mindig támad, és soha nem áll le. Tudod, hogy ha lehetősége nyílik, mindenképpen kockáztatni fog, ez pedig látványos és érdekes, ugyanakkor a hiba lehetőségét is magában hordozza. Max egy ajándék a rajongóknak és a szakmának, sok-sok izgalmat csempész bele a sportunkba.” – mondta el Fernando Alonso, miért Verstappent tartja a jelenlegi kor első számú versenyzőjének.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.