Ferrari DRÁMA után laza Red Bull siker a Francia Nagydíjon

Ferrari győzelmet sejtetve, de sima Max Verstappen sikerrel és a Mercedesek remeklésével zárult a Francia Nagydíj. Újabb elsőségével már komoly előnyben a világbajnokságban a Red Bull Racing és holland versenyzője.

Pedig két órával ezelőtt még minden máshogy festett.. Charles Leclerc rajtolt el a legjobban, mögötte a mezőny mindenféle probléma vagy kontakt nélkül fordult el. Nem csupán Leclerc, de Lewis Hamilton is kitett magáért, a brit remek starttal vétette észre magát, és Sergio Perezt megelőzve rögtön feljött a harmadik pozícióba. Az egyedüli balszerencsés Yuki Tsunoda lett, akit Esteban Ocon kiforgatott, cselekedetéért öt másodpercre büntették a franciát. Kevin Masnussen is komolyat villantott, hét helyet előreugorva adott reményt a Haasnak az újabb pontszerzésre. Eközben Leclerc igyekezett némi előnyt kiautózni Verstappen előtt, ez eleinte működött is, de aztán a holland magasabb fokozatra kapcsolt, és folyamatosan kóstolgatta legfőbb ellenfelét. Egészen addig zajlott ez így, míg megtörtént a dráma: Leclerc technikai hiba miatt a falba csapódott, így hirtelen Verstappen ölébe hullott a lehetőség.

A Red Bull pilóta élt is a váratlan ajándékkal, és meglépett a mezőnytől. Eközben a másik Ferrari folyamatosan zárkózott fel, és már azt láthattuk, hogy Carlos Sainz a dobogóért vív. Nagy nehezen át is hámozta magát Sergio Perezen, csapata azonban újabb érthetetlen taktikai direktívát követve egy kerékcserével kivette őt a meccsből… George Russell felzárkózását nem lehetett megállítani, a fiatal brit szinte szárnyalt, és egy gyors kerékcsere után már Perez nyakán volt. És ha már ott volt, akkor kihasználta Guanyu Zhou műszaki problémája miatt elrendelt VSC fázist, és az újraindításnál előbb eszmélve elcsípte a dobogót. A futamot viszont Max Verstappen nyerte Lewis Hamilton előtt, és senkitől sem zavartatva tovább növelte a világbajnoki előnyét.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel