Ferrari DRÁMA után laza Red Bull siker a Francia Nagydíjon

Ferrari győzelmet sejtetve, de sima Max Verstappen sikerrel és a Mercedesek remeklésével zárult a Francia Nagydíj. Újabb elsőségével már komoly előnyben a világbajnokságban a Red Bull Racing és holland versenyzője.

Pedig két órával ezelőtt még minden máshogy festett.. Charles Leclerc rajtolt el a legjobban, mögötte a mezőny mindenféle probléma vagy kontakt nélkül fordult el. Nem csupán Leclerc, de Lewis Hamilton is kitett magáért, a brit remek starttal vétette észre magát, és Sergio Perezt megelőzve rögtön feljött a harmadik pozícióba. Az egyedüli balszerencsés Yuki Tsunoda lett, akit Esteban Ocon kiforgatott, cselekedetéért öt másodpercre büntették a franciát. Kevin Masnussen is komolyat villantott, hét helyet előreugorva adott reményt a Haasnak az újabb pontszerzésre. Eközben Leclerc igyekezett némi előnyt kiautózni Verstappen előtt, ez eleinte működött is, de aztán a holland magasabb fokozatra kapcsolt, és folyamatosan kóstolgatta legfőbb ellenfelét. Egészen addig zajlott ez így, míg megtörtént a dráma: Leclerc technikai hiba miatt a falba csapódott, így hirtelen Verstappen ölébe hullott a lehetőség.

A Red Bull pilóta élt is a váratlan ajándékkal, és meglépett a mezőnytől. Eközben a másik Ferrari folyamatosan zárkózott fel, és már azt láthattuk, hogy Carlos Sainz a dobogóért vív. Nagy nehezen át is hámozta magát Sergio Perezen, csapata azonban újabb érthetetlen taktikai direktívát követve egy kerékcserével kivette őt a meccsből… George Russell felzárkózását nem lehetett megállítani, a fiatal brit szinte szárnyalt, és egy gyors kerékcsere után már Perez nyakán volt. És ha már ott volt, akkor kihasználta Guanyu Zhou műszaki problémája miatt elrendelt VSC fázist, és az újraindításnál előbb eszmélve elcsípte a dobogót. A futamot viszont Max Verstappen nyerte Lewis Hamilton előtt, és senkitől sem zavartatva tovább növelte a világbajnoki előnyét.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

BBC – Az FIA vizsgálata bin Sulayem BOSSZÚJA Wolff ellen!

Meghökkentő dolgot állít az angol közszolgálati média: Szerintük az FIA egy újságcikk által indított vizsgálata [...]

Érdekel
Valtteri Bottas naptár

Bottas – SportszerűSEG(G)ből JELES! Valtteri Bottas sosem lesz világbajnok, ám nagy valószínűséggel már így is [...]

Érdekel
Az F1 TELJES MEZŐNYE kiáll a Wolff házaspár mellett

Mint ahogy azt mi is megírtuk, egy újságcikk után kirobbant botrány után az FIA vizsgálatot [...]

Érdekel
Norris: „Biztos vagyok abban, hogy jövőre MEGLESZ az első győzelmem”

Abban majdnem minden Formula-1 szimpatizáns egyetért, hogy a sorozatban jelenleg is egy generációváltás zajlik. Ennek [...]

Érdekel
MARKO szerint ezért nem működne egy csapatban Verstappen és Hamilton…

Dr. Helmut Marko akaratán kívül is megerősítette a pletykákat: Lewis Hamilton közvetve, vagy közvetlenül, de [...]

Érdekel
DAGAD a Wolff botrány: Wolffék szerint az FIA a hibás, akik még NŐGYÜLÖLŐK IS

Aki nem lenne képben a storyval, annak röviden annyi, hogy a FOM (Formula One Managemant) [...]

Érdekel