Folytatódik a tendencia: VISSZATÉRNEK a nézők a lelátókra

Ezekben a nyomorúságos időkben igencsak jó hír, hogy a Mugellóban elkezdett szurkolói beszivárgás tovább folytatódik: Imolában is jelen lehetnek a szimpatizánsok.

Örömteli bizony, mert bármennyire is nézők nélkül indult el a bajnokság, azért a csápoló és hangoskodó fanatikusok nélkül igencsak kiábrándító érzés a versenyeket nézni. De bármennyire is profikról beszélünk, a pilótákra is jótékony hatással van a lelátókra visszatérő tömeg.

A következő verseny a sorban az Eifel Nagydíj lesz Németországban, ahová 20.000 nézőt várnak a szervezők. Ez pont az ötöde annak, mint amennyien eredetileg beférnének, de már ennek is örülnünk kell. Ez a szám Imolában 13.000 lesz, ennyi szurkoló látogathat ki a Emilia Romagna Nagydíjra, amely a megszokottaktól eltérő módon csupán kétnapos lesz.

A rendezők bátran álltak bele a kísérleti nyúl szerepébe, amelytől azt remélik, hogy a mostani beugrás mellett majd elhozza nekik a végleges visszatérést is a versenynaptárba. 2006 után erre először idén kerülhet sor, mi pedig az örömteli hír mellett abban reménykedhetünk, hogy az új pályák varázsa ezúttal is izgalmas csatát, és kisebb-nagyobb meglepetést hozhat majd.

A cikkünket pedig zárjuk egy vonatkozó hazai jó hírrel: a tegnapi napon elkezdődött a jegyárusítás a 2021-es Magyar Nagydíjra.

Csak már ott tartanánk…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Imola, FP1: Ferrari előny, gyengélkedő Red Bull

Az előrejelzéseket meghazudtolva tökéletes versenyidőben, megváltoztatott bukóterekkel, számos fejlesztést felvonultató istállóval indult az Emilia Romagna [...]

Érdekel
BRÉKING: Imolába visszatértek a KAVICSÁGYAK

A Forma-1 így akarja elejét venni a sokszor már nézők számára is frusztráló pályahatár mizériának, [...]

Érdekel
Chandok: „Norris IMOLÁBAN is győzhet…”

Karun Chandok szerint a McLaren és Lando Norris Miamiban látott formája nem csupán egy fellángolás [...]

Érdekel
Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel