Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Folytatódik a tendencia: VISSZATÉRNEK a nézők a lelátókra

Ezekben a nyomorúságos időkben igencsak jó hír, hogy a Mugellóban elkezdett szurkolói beszivárgás tovább folytatódik: Imolában is jelen lehetnek a szimpatizánsok.

Örömteli bizony, mert bármennyire is nézők nélkül indult el a bajnokság, azért a csápoló és hangoskodó fanatikusok nélkül igencsak kiábrándító érzés a versenyeket nézni. De bármennyire is profikról beszélünk, a pilótákra is jótékony hatással van a lelátókra visszatérő tömeg.

A következő verseny a sorban az Eifel Nagydíj lesz Németországban, ahová 20.000 nézőt várnak a szervezők. Ez pont az ötöde annak, mint amennyien eredetileg beférnének, de már ennek is örülnünk kell. Ez a szám Imolában 13.000 lesz, ennyi szurkoló látogathat ki a Emilia Romagna Nagydíjra, amely a megszokottaktól eltérő módon csupán kétnapos lesz.

A rendezők bátran álltak bele a kísérleti nyúl szerepébe, amelytől azt remélik, hogy a mostani beugrás mellett majd elhozza nekik a végleges visszatérést is a versenynaptárba. 2006 után erre először idén kerülhet sor, mi pedig az örömteli hír mellett abban reménykedhetünk, hogy az új pályák varázsa ezúttal is izgalmas csatát, és kisebb-nagyobb meglepetést hozhat majd.

A cikkünket pedig zárjuk egy vonatkozó hazai jó hírrel: a tegnapi napon elkezdődött a jegyárusítás a 2021-es Magyar Nagydíjra.

Csak már ott tartanánk…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük