FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Forma-1-es tervek a Gender Racing Teamnél

Ezen a héten szép csendben a hazai gyorsasági autósport szezon is elkezdődött – a Hungaroringen rendeztek kollektív tesztet -, melyen magazinunk is képviseltette magát. A tesztnapoknak Forma-1 vonatkozása is volt, hiszen van egy magyar csapat, aki már évek óta azon dolgozik, hogy egyszer majd királykategóriás versenyzőt termeljen ki.

Ez az istálló ma délelőtt egy online sajtótájékoztató keretében mutatta be 2021-es versenyzői felállását, valamint ismertette a rövid és hosszútávú terveit. Az eseményen Tóth Krisztián Márk kollégánk révén mi is jelen voltunk, és természetesen kaptunk az alkalmon, hogy Szujó Zoltán tolmácsolásában nekiszegezzük a kérdést a csapatfőnöknek (A videón 28:00-tól látható):

Gyakran hallani a csapat ambícióiról, miszerint a célotok, hogy Baumgartner Zsolt után újra az autósport csúcsára juttassatok egy magyar pilótát. Hány lépésben tervezitek ennek a megvalósítását, és véleményetek szerint mennyi idő alatt lehetséges mindezt elérni?

„Mindenféleképpen gokarttal kell kezdeni, lehetőség szerint minél fiatalabban. Ahogy nő a pilóta önbizalma és tapasztalata, úgy szépen fokozatosan vezetéstechnikailag, fizikálisan és mentálisan is edzeni kell, méghozzá profi szakemberek segítségének igénybevételével. Szépen fokozatosan, a szamárlétra fokait betartva kell haladni előre, majd gokartból átülni formaautóba. Amikor ez megtörtént, onnantól már minden autósport rajongó rajongó tudni fogja, milyen lépések vannak még hátra: Forma-4 regionális bajnokságok, Forma-3, majd az F2, és végül a száguldó cirkusz.” – avatott be bennünket Gender Tamás csapatfőnök a nagy volumenű terv részleteibe.

De hogy nevet is adjunk a gyermeknek, az a tízéves fiatalember, akire a csapatvezető utalni akart, nem más, mint ifjabb Gender Tamás, aki már két esztendeje rálépett erre az útra. Tomika jelenleg Olaszországban, a világhírű Iame széria X30-as kategóriájában tapossa a gázt, méghozzá remek eredményekkel, és csak idő kérdése, mikor látjuk őt viszont a Gender Racing Team F4-es autójának volánja mögött. A jövő tehát már úton van, mi pedig nagyon reméljük, hogy valamikor 2030 derekán ismét lesz lehetőségünk átélni, milyen az, amikor egy hazai versenyzőről szól a Formula-1-es Magyar Nagydíj

Fotó: Háfra Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük