FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Forma-1: Fordított rajtrács nem, sprintfutamok IGEN??

Az F1 új vezére, Stefano Domenicali sem tett le elődeinek kísérletező kedvéről, így újra terítékre kerültek azok a megoldások, amelyekkel izgalmasabbá és színesebbé tehetik a nagydíjhétvégék lefolyását.

Ennek első lépéseként megkurtították a szabadedzések hosszát, mint az ismeretes, ezentúl mindhárom gyakorlás egyaránt egy órás lesz. Ám ez még koránt sem minden, mert a Formula-1 vezetősége már tárgyal egy új formátum, a sprintversenyek bevezetésének lehetőségéről:

„Jelenleg azt vizsgáljuk, hogyan tudnánk beintegrálni a programba egy szombati sprintfutamot. Erősen gondolkodunk azon, hogy már idén belefogunk ennek a tesztelésébe, Már el is kezdtük az érintettekkel az egyeztetést, és a pozitív visszhangból kiindulva úgy látom, hogy életképes lehet ez a dolog.

Emellett egy másik fontos szempontot is kiemelten kell kezelnünk, méghozzá a sportágba megérkező újoncok helyzetét. Neki nagyon kevés lehetőségük van arra, hogy felvegyék a ritmust, kevés a teszt, ezen kívül csak a szabadedzéseken tudnak ők autóba ülni. Valamit ki kell találnunk a számukra, hogy kellő versenykilómétert gyűjthessenek. Nagyon sok tehetséggel rendelkezünk, folyamatosan zajlik a generációváltás, amelyet nekünk kötelességünk segíteni!” – mondta el a száguldó cirkusz főnöke.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.