Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Forma-1 vezér: „Ausztriában kezdünk, a cél minimum 15 verseny megtartása”

A múlt heti osztrák jó hírek után Chase Carey, a Liberty Media első embere hivatalos közleményben erősítette meg az ott elhangzottakat. Carey levele a szezon várható menetrendjére is kitért.

A száguldó cirkusz első embere ezzel végleg eloszlatta a szezon halasztásával kapcsolatban felmerült szurkolói kételyeket:

Az a célunk, hogy júliusban, augusztusban és szeptemberben, Európában felpörgessük a szezont. A nyitóversenyt Ausztriában, az eredeti időpontjában rendezzük meg. Ezt követően szeptember végén, októberben és novemberben sorban Eurázsiában, Ázsiában és Amerikában lennének versenyeink, az évet pedig Bahreinben és Abu Dhabiban fejeznénk be.

Carey elmondta, hogy a módosított naptártervezetük hamarosan elérhető lesz. Azt is hozzátette, hogy az első európai versenyek még biztosan zárt kapuk mögött zajlanak majd, de 15 futamot valószínűleg képesek lesznek megtartani:

„Az első futamokon sajnos nem lesznek nézők, de bízom benne, hogy az idő előrehaladtával megnyithatjuk majd a kapuinkat a rajongók előtt. Továbbra is számos problémával kell megküzdenünk, az egészség protokollt mindenhol magas szinten szeretnénk megvalósítani, és ez egy nagy logisztikai kihívás. A biztonság a legfontosabb, ezért minden kockázati tényezőt és problémafaktort ki akarunk iktatni.  

Minden tervünk flexibilis lesz, így előfordulhat, hogy a menetrendben bizonyos dolgok időközben változni fognak, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy a szurkolóink visszatérhessenek a lelátókra, hogy újból, együtt és közösen élvezhessük a Forma-1-et!” – zárta mondandóját az F1 főnök.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Formula One