FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Forma-1 vs esélyegyenlőség: Közösen harcolnak tovább

Lewis Hamilton után a Formula-1 is lépett a rasszizmus és az egyenlőtlenség elleni harcban. A #WeRaceAsOne kampány keretében szeretnék felhívni a figyelmet az általuk fontosnak tartott dolgokra.

Hogy ez mennyire jó nekünk, mennyire lesz furcsa az összes autóra felkerülő SZIVÁRVÁNYOS HALO, vagy a csapatok megváltozott logója, azt az alábbi nyilatkozatok alapján mindenki döntse el maga…

„A hosszú kihagyásunk után úgy gondoljuk, hogy a visszatérés szimbolikus lesz: muszáj nekünk is szembenézni a világot érintő problémákkal, és lehetőségeink szerint megoldást találni rájuk. Ezek a történések hatással vannak a sportunkra, vagy azokra az országokra, ahová versenyezni megyünk.” – írja az F1 közleménye.

„Négy hónap elteltével Ausztriában indul el a 2020-as szezon, amely több szempontból is rendkívüli lesz. Lényeges, hogy felismerjük, vannak olyan helyzetek, amik túlmutatnak az F1 közösségén, vagy egy nemzeten. Ezért megálmodtuk a We Race As One kezdeményezést, amely nem más, mint egy hangos köszönetnyilvánítás azok irányába, akik az elmúlt időkben bátorságukkal segítettek másokat. Ez egy egység, amely mögött mindannyian felsorakozhatunk, és küzdhetünk a világ problémái ellen.

Már Ausztriában meg fogjuk mutatni, hogy mindannyian, együtt kiállunk a rasszizmus ellen. Teljes mellszélességgel harcolunk az egyenlőtlenséggel szemben, és felgyorsítjuk azokat a folyamatokat, amelyektől a Forma-1 egy sokszínűbb és elfogadóbb sorozattá válhat. Példát kell mutatnunk, és világhírű sportként ki kell állnunk ezekért az értékekért. Nyitottabb szemlélettel kell bizonyítanunk a szurkolóinknak, a kollégáinknak, mindenkinek.” – nyilatkozta Chase Carrey, a Liberty Media első embere.

Íme, az összes csapat színéből kreált szivárvány

„Fontos a szerepünk a társadalomban, törődnünk kell az egészségünkkel, a biztonságunkkal, a sokszínűségünkkel, dolgozni egy elfogadóbb környezetért. Az FIA és az F1 már sok éve küzd a globális problémák ellen, ezek közé tartozik a környezetvédelem és a diszkrimináció is. Nem számít a nem, a bőrszín, sem a vallás vagy a társadalmi helyzet, tennünk kell a motorsport sokszínűségéért!” – zárta a gondolatmenetét Jean Todt.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: F1

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük