Forma-1 vs esélyegyenlőség: Közösen harcolnak tovább

Lewis Hamilton után a Formula-1 is lépett a rasszizmus és az egyenlőtlenség elleni harcban. A #WeRaceAsOne kampány keretében szeretnék felhívni a figyelmet az általuk fontosnak tartott dolgokra.

Hogy ez mennyire jó nekünk, mennyire lesz furcsa az összes autóra felkerülő SZIVÁRVÁNYOS HALO, vagy a csapatok megváltozott logója, azt az alábbi nyilatkozatok alapján mindenki döntse el maga…

„A hosszú kihagyásunk után úgy gondoljuk, hogy a visszatérés szimbolikus lesz: muszáj nekünk is szembenézni a világot érintő problémákkal, és lehetőségeink szerint megoldást találni rájuk. Ezek a történések hatással vannak a sportunkra, vagy azokra az országokra, ahová versenyezni megyünk.” – írja az F1 közleménye.

„Négy hónap elteltével Ausztriában indul el a 2020-as szezon, amely több szempontból is rendkívüli lesz. Lényeges, hogy felismerjük, vannak olyan helyzetek, amik túlmutatnak az F1 közösségén, vagy egy nemzeten. Ezért megálmodtuk a We Race As One kezdeményezést, amely nem más, mint egy hangos köszönetnyilvánítás azok irányába, akik az elmúlt időkben bátorságukkal segítettek másokat. Ez egy egység, amely mögött mindannyian felsorakozhatunk, és küzdhetünk a világ problémái ellen.

Már Ausztriában meg fogjuk mutatni, hogy mindannyian, együtt kiállunk a rasszizmus ellen. Teljes mellszélességgel harcolunk az egyenlőtlenséggel szemben, és felgyorsítjuk azokat a folyamatokat, amelyektől a Forma-1 egy sokszínűbb és elfogadóbb sorozattá válhat. Példát kell mutatnunk, és világhírű sportként ki kell állnunk ezekért az értékekért. Nyitottabb szemlélettel kell bizonyítanunk a szurkolóinknak, a kollégáinknak, mindenkinek.” – nyilatkozta Chase Carrey, a Liberty Media első embere.

Íme, az összes csapat színéből kreált szivárvány

„Fontos a szerepünk a társadalomban, törődnünk kell az egészségünkkel, a biztonságunkkal, a sokszínűségünkkel, dolgozni egy elfogadóbb környezetért. Az FIA és az F1 már sok éve küzd a globális problémák ellen, ezek közé tartozik a környezetvédelem és a diszkrimináció is. Nem számít a nem, a bőrszín, sem a vallás vagy a társadalmi helyzet, tennünk kell a motorsport sokszínűségéért!” – zárta a gondolatmenetét Jean Todt.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: F1

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel