Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Forma-1 VS Koronavírus: 1-1

Közel a szezonkezdet, idén már másodjára. Biztosan még sokunkban élénken élnek a Melbourne-ben történtek, amikor is a McLaren visszalépett, majd szépen lassan elkezdett szétesni minden. A Liberty Media most gondoskodott arról, hogy ez még egyszer ne történhessen meg.

Az amerikaiak egy nagyon komoly, csaknem 90 oldalon keresztül taglalt protokollt foganatosítottak, amivel elejét akarják venni a megbetegedéseknek. A protokollt öt lépésben lehet a legegyszerűbben összefoglalni, izoláció az utazásban, izoláció a pályákon rendezett eseményeken, minimalizált személyzet, távolságtartás és folyamatos tesztelés.

De mi történik akkor, ha megismétlődik az ausztráliai rémálom, és valaki vagy valakik megbetegszenek?

„Ha lesz is pozitív teszt, az nem jelenti a versenyhétvége törlését. Arra biztattuk a csapatokat, hogy ők maguk is alakítsanak ki biztonsági intézkedéseket, és hozzanak létre karantén helyiségeket, hogy kezelhető legyen a helyzet. Az a megoldás, ha helyettest találnak – essen ki bárki is -, míg az illetőt elkülönítik. Ugyanez az érvényes az istállók esetében: ha egy csapat nem lesz képes versenyezni, akkor sem fogjuk törölni a futamot. Ha valamelyik versenyző fertőződne meg, akkor készen kell állniuk a tartalékpilótáknak, és azon nyomban beugrani. Ezekkel az intézkedésekkel biztonságban tudhatjuk a Forma-1 személyzetét, és a lebonyolítás zavartalanságát is.” – mondta el Chase Carey, a liga vezére.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images