Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

FP2, Monza: Tarolt a Mercedes, Norris harmadik

Ezúttal hamarabb megindult a móka a pályán, a Mercedes erőfölénye pedig rögtön kirajzolódott. Nem sok izgalmat tartogatott a második szabadedzés.

Már kezdettől fogva megfigyelhető volt Monzában (ahogy ez a hozzá hasonló karakterisztikájú pályákon teljesen bevett dolog) a szélárnyékozás, és az ezzel járó kaotikus „lassúzás”, amikor senki nem akar szélfogónak előremenni. Amikor elindult a körözés, több próbálkozást is töröltek négykerekes pályaelhagyás miatt, az érintettek között volt Daniel Ricciardo, Alexander Albon, és Sebastian Vettel is.

Az edzés vége felé Pierre Gasly és Lando Norris csatája nyújtott némi kárpótlást, előbb a francia ugrott fel a harmadik helyre, majd később Norris bitorolta el az orra elől az előkelő pozíciót. Vettel azonban rajtuk is túltett, és ellopta a showt: a német látványosan elvesztette az uralmát autója felett, és a Lesmóból kigyorsítva megforgott – noha nem szenvedett kárt alatta a technika, de a nagy sebességgel rá megérkező Ricciardo majdnem telibe kapta őt.

Charles Leclerc is küzdött a Ferrari volánja mögött, ő azonban megúszta komolyabb hiba nélkül. A hazai pályán szereplő vörösök eddig a középmezőnyben tanyáznak, de a majd másfél másodperces lemaradásuk rettentően nehéz kvalifikációt, és versenyt vetít előre…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük