FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

FP3: Az időmérő előtt a Ferrari a leggyorsabb

Tökéletes körülmények, nagy meleg, lazító nagycsapatok. Ez a három szó fejezi ki a legjobban, mi történt a Spanyol Nagydíj harmadik szabadedzésén Barcelónában.

A kissé unalmas etapon mindenki küzdött a forrósággal, de Pierre Gasly és Mick Schumacher kiváltképp. Előbb Gasly autója kezdett el füstölögni, aminek hatására dobni kellett a szabadedzést, majd a német jobb hátsó kerekénél szorult meg valami, ami tüzet okozott. A probléma Schumachernél tűnt veretesebbnek, ugyanis alaposan megégett pár főelem, ami miatt nem csak ez a gyakorlás, de az időmérő is könnyedén elúszhat.

Közben a pályán elég visszafogott munka zajlott, a legnagyobbak közül sokáig csak a Scuderia Ferrari merészkedett ki. Az edzés feléhez közeledve aztán a Mercedesek, majd végül a Red Bull Racing is támadásba lendült, leginkább a Merci tempója volt meglepő ebben a szakaszban. Viszont akik csodát várt, annak csalódnia kellett, hiszen az FP3 végére beállt a jól megszokott sorminta, azaz a Ferrari, a Red Bull kettős zárt az élen. Egy biztos, a három gyakorlás képe alapján érdekes kvalifikáció vár ránk, amelynek győztesét jelen pillanatban nehéz lenne megtippelni.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük