George Russell: „Norris könnyen meglepheti Ricciardót!”

Ha a McLaren pilótapárosáról beszélünk, legtöbben máris Daniel Ricciardo személyében látják a csapat vezérét. George Russell szerint ez korántsem ennyire egyértelmű, sőt, magánvéleménye, hogy Lando Norris komoly meglepetést fog okozni a teljesítményével.

A honfitárs szerint ugyanis éppen Ricciardo van hátrányban azzal, hogy kevésbé ismeri a McLarent. A Williams sztárja szerint az is Norrist segíti, hogy jobban szótért majd a csapattal, hiszen a McLarenes évek tekintetében mégiscsak ő a korelnök:

„Úgy gondolom, Lando jó pár embert meg fog lepni idén. Már a harmadik szezonját kezdi meg velük, igazán jól ismeri az autót, a mérnököket, szóval komoly előnyben lesz. Danielnek sokkal összetettebb a feladata, hiszen egy teljesen új közegben kell megtalálnia önmagát, ráadásul egy olyan srác ellenében, aki rettentően tehetséges, gyors, és tapasztalt is. Erős évet várok a McLarentől, míg nekünk a Williamsnél realistának kell maradnunk. A legrosszabb forgatókönyv az, hogy hasonló szezont teljesítünk, mint tavaly, ami éppen csak egy apró előrelépésnek számítana. A felkészülés alatt igyekeztünk mindent megtenni, de a középmezőnyből többen is Ferrari motort használnak, márpedig ez az erőforrás láthatólag nagyon sokat fejlődött. A célunk lépést tartani velük, és lehetőség szerint meg is előzni őket.” – beszélt először barátja, majd saját lehetőségeiről a tehetséges Russell.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel