FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Günther Steiner: „Tudjuk, hogy Schumacherék fognak elkövetni hibákat”

A Haas F1 Team csapatfőnöke bizony érdekes helyzetben van, de egyúttal komoly megtiszteltetés is vár rá. Steiner jól tudja, hogy az újoncavatás nem lesz zökkenőmentes, és fel is készült rá.

Ritkaságszámba megy, hogy egy Formula-1-es istálló egyszerre két újoncot dobjon be a mély vízbe, de nem csupán ez okoz majd fejtörést az amerikaiaknál: tovább fokozza az izgalmakat Mick Schumacher bemutatkozása, valamint Nikita Mazepin ismert okokból történt meghurcolása.

„Megvan a kockázata annak, hogy az új versenyzőink nem igazán tudják majd olvasni a telemetriát, de azért dolgozunk erre szakosodott emberekkel, hogy segítsenek nekik ebben. Az viszont előny, hogy formálhatjuk őket, így könnyebb lesz megtalálni a közös hangot a csapaton belül. Nem akarom azt mondani, hogy nem kockáztatunk azzal, hogy Micket és Nikitát alkalmazzuk, de mi más elveket vallunk a fiatalokkal kapcsolatban, mint a többi istálló. Bennünket nem mozgatnak meg a kívülről érkező vélemények, mert mi azt tesszük, ami számunkra hasznos.

Az eredmények úgyis megerősítik, vagy éppen megcáfolják majd a döntéseinket. Ezenkívül nem szabad elfelejteni, hogy a fiataloknak még nem kell sztárgázsit fizetnünk, így az itt felszabaduló költségeket a fejlesztéseinkbe ölhetjük. A következő szezon az akklimatizálódás jegyében zajlik majd, amibe az is belefér, hogy ne tápláljunk nagy reményeket: ahhoz, hogy felvegyék az F1 ritmusát, mindkét versenyzőnknek meg kell engedni az ilyenkor kikerülhetetlen hibákat.” – mondta el a mókás természetéről is jól ismert csapatvezető.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük