FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Hamilton: „A sprintfutam nem fogja megváltani az F1-et”

Hamarosan itt a következő hétvége, azon belül is a Brit Nagydíj, ahol hosszas várakozás után debütálni fog a sprint kvalifikáció. Új szabályok, amely új, eddig még nem látott, izgalmas helyzeteket szülhetnek – de nem mindenki lelkesedik értük.

Az egyik ilyen Lewis Hamilton, aki a sportág abszolút rekordereként masszív állást foglalt, méghozzá a sprintekkel szemben. 17 kör, megközelítőleg 25 perc, új gumik – minden készen áll az új formátum debütálására, de a hétszeres világbajnokot nem hozza lázba mindez:

„Felkészültem arra, amit sprintfutamoknak hívunk, de szerintem nem fogja azt a hatást kiváltani, amit a legtöbben várnak tőle. Úgy gondolom, nem ettől a koncepciótól fog jobban felpörögni az F1. Így nincsenek is nagy reményeim ezzel az egésszel kapcsolatban. Remélem, hogy tévedek, és történik pár látványos helycsere, de szerintem sokkal valószínűbb, hogy unalmas vonatozással, izgalmak nélkül fog az új elem debütálni. Az sem igazán izgat, hogy Silverstoneban, Monzában és Interlagosban a sprint kvalifikáció győztesének neve kerül majd bele a nagykönyvekbe pole pozíciósként. Nem nagyon van értelme ezt az egészet boncolgatni, amíg nem vagyunk rajta túl, és nincsenek róla gyakorlati tapasztalataink…”

Mit gondoltok, valóban nem hoz majd semmi szokatlant a sprintverseny?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük