Hamilton miatt vétózta meg a sprintfutamot a Mercedes?

Az elmúlt héten szinte robbanást okozott az időmérő edzést (kísérleti jelleggel) kiváltani, és a főversenyt izgalmasabbá tenni szándékozó sprintfutam ötlete. Talán mondani sem kell, hogy nem mindenki lelkesedik az innovációért. És olyan is akad, aki szívesen meghekkeli.

A Red Bull Racing első embere szerint az újítás ellen hevesen tiltakozó Mercedes csupán Lewis Hamilton esélyeit akarja megvédeni azzal, hogy ellehetetleníti a Liberty Media próbálkozását.  Christian Horner Hamiltont tartja a bajnokság legnagyobb esélyesének, akinek csapata mindent meg is tesz azért, hogy ezt a sanszot győzelemre váltsa. Még úgy is, ha ezzel az ellenfeleket és magát a sportágat is befolyásolja:

„Úgy festett, hogy átmegy ez a kezdeményezés, de volt egy ember, aki nagyon ellenezte. Toto Wolff úgy gondolja, hogy ha elfogadná a javaslatot, azzal megzavarná Lewis Hamiltont, aki nyilvánvalóan a hetedik világbajnoki cím begyűjtésére készül. Toto szerint túl sok változóval kellene így megbirkózni a pilótájának, én viszont azon a véleményen vagyok, hogy itt és most kellene kipróbálni néhány olyan dolgot, amivel izgalmasabbá tehetnénk a Formula-1-et.

A Sky Sports szerint a Mercedes istálló úgy magyarázta a támogatásuk hiányát, hogy az F1-nek nincs szüksége trükkökre ahhoz, hogy vonzó és látványos legyen. A németek szerint az autósport királya önmagában is elég izgalmas és színvonalas. Horner ehhez hozzátette, hogy a dupla versenyeken mindenképpen érdemes lenne kipróbálni a sprintfutamok rendszerét, mert indoklása szerint – ha csak az időjárás nem szól közbe – minden bizonnyal hasonló eredmények születhetnek.

Mi magunk is úgy gondoljuk, hogy a mostani összevisszaságnál nem igen lesz jobb lehetősége az F1-nek arra, hogy újdonságokat teszteljen. A versenyzők ki vannak éhezve, versenyezni akarnak, a szurkolók futamokat látni és drukkolni kedvenceiknek, ilyen körülmények között pedig szinte garantált a siker. De természetesen ez is csak egy vélemény…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

BBC – Az FIA vizsgálata bin Sulayem BOSSZÚJA Wolff ellen!

Meghökkentő dolgot állít az angol közszolgálati média: Szerintük az FIA egy újságcikk által indított vizsgálata [...]

Érdekel
Valtteri Bottas naptár

Bottas – SportszerűSEG(G)ből JELES! Valtteri Bottas sosem lesz világbajnok, ám nagy valószínűséggel már így is [...]

Érdekel
Az F1 TELJES MEZŐNYE kiáll a Wolff házaspár mellett

Mint ahogy azt mi is megírtuk, egy újságcikk után kirobbant botrány után az FIA vizsgálatot [...]

Érdekel
Norris: „Biztos vagyok abban, hogy jövőre MEGLESZ az első győzelmem”

Abban majdnem minden Formula-1 szimpatizáns egyetért, hogy a sorozatban jelenleg is egy generációváltás zajlik. Ennek [...]

Érdekel
MARKO szerint ezért nem működne egy csapatban Verstappen és Hamilton…

Dr. Helmut Marko akaratán kívül is megerősítette a pletykákat: Lewis Hamilton közvetve, vagy közvetlenül, de [...]

Érdekel
DAGAD a Wolff botrány: Wolffék szerint az FIA a hibás, akik még NŐGYÜLÖLŐK IS

Aki nem lenne képben a storyval, annak röviden annyi, hogy a FOM (Formula One Managemant) [...]

Érdekel