Hamilton miatt vétózta meg a sprintfutamot a Mercedes?

Az elmúlt héten szinte robbanást okozott az időmérő edzést (kísérleti jelleggel) kiváltani, és a főversenyt izgalmasabbá tenni szándékozó sprintfutam ötlete. Talán mondani sem kell, hogy nem mindenki lelkesedik az innovációért. És olyan is akad, aki szívesen meghekkeli.

A Red Bull Racing első embere szerint az újítás ellen hevesen tiltakozó Mercedes csupán Lewis Hamilton esélyeit akarja megvédeni azzal, hogy ellehetetleníti a Liberty Media próbálkozását.  Christian Horner Hamiltont tartja a bajnokság legnagyobb esélyesének, akinek csapata mindent meg is tesz azért, hogy ezt a sanszot győzelemre váltsa. Még úgy is, ha ezzel az ellenfeleket és magát a sportágat is befolyásolja:

„Úgy festett, hogy átmegy ez a kezdeményezés, de volt egy ember, aki nagyon ellenezte. Toto Wolff úgy gondolja, hogy ha elfogadná a javaslatot, azzal megzavarná Lewis Hamiltont, aki nyilvánvalóan a hetedik világbajnoki cím begyűjtésére készül. Toto szerint túl sok változóval kellene így megbirkózni a pilótájának, én viszont azon a véleményen vagyok, hogy itt és most kellene kipróbálni néhány olyan dolgot, amivel izgalmasabbá tehetnénk a Formula-1-et.

A Sky Sports szerint a Mercedes istálló úgy magyarázta a támogatásuk hiányát, hogy az F1-nek nincs szüksége trükkökre ahhoz, hogy vonzó és látványos legyen. A németek szerint az autósport királya önmagában is elég izgalmas és színvonalas. Horner ehhez hozzátette, hogy a dupla versenyeken mindenképpen érdemes lenne kipróbálni a sprintfutamok rendszerét, mert indoklása szerint – ha csak az időjárás nem szól közbe – minden bizonnyal hasonló eredmények születhetnek.

Mi magunk is úgy gondoljuk, hogy a mostani összevisszaságnál nem igen lesz jobb lehetősége az F1-nek arra, hogy újdonságokat teszteljen. A versenyzők ki vannak éhezve, versenyezni akarnak, a szurkolók futamokat látni és drukkolni kedvenceiknek, ilyen körülmények között pedig szinte garantált a siker. De természetesen ez is csak egy vélemény…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Array
Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel