Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Helmut Marko: „Talán mégis lehetnek nézők Ausztriában”

Egyre jobban közelítünk a júliusi Forma-1 idénynyitóhoz, amelyre július első hetében kerül sor, majd közvetlenül utána még egy ausztriai versennyel folytatódna. Még az sem kizárt, hogy nézőkkel a tribünön!

Helmut Marko a kezdetektől fogva egyfajta összekötő szerepet tölt be a Liberty Media és az osztrák szervezők között, így pedig komoly rálátása van a Red Bull Ringen folyó technikai előkészületekre, és a várható lebonyolítás módjára is. A Red Bull tanácsadója helyi televízió sportadásában részleteket is felvázolt az Osztrák Nagydíjjal kapcsolatban:

„Nagyon komoly biztonsági protokollal készülünk, senkinek sem kell majd félnie. Minden paddockba belépőt tesztelni fogunk. Ez az Alpha Taurinál már meg is történt, a Red Bull Racingnél pedig július elsején kerül rá sor, ekkor nyílik meg újra a gyár. Ha június 15-én elérkezik a határok újranyitása, akkor garantálom, hogy mi leszünk azok, akik a legmagasabb biztonsági jogosítványokkal léphetünk majd be Ausztriába.

Marko arra is felhívta a figyelmet, hogy a sógoroknál semmikép sem ismétlődhet meg az a helyzet, amely Ausztráliában káoszt csinált az idénynyitóból. Ha ne adj isten, valaki pozitív tesztet, és/vagy megbetegedésre utaló jeleket/tüneteket produkálna, arra is felkészülnek a szervezők:

„Izolációs helyiségeket alakítunk ki, így ha gyanús esetre kerülne sor, azt azon melegében, a helyszínen képesek leszünk kivizsgálni, és nagy biztonsággal elkülöníteni a többiektől. Természetesen erre az eshetőségre gondolni sem szeretnénk, mert megteszünk mindent és bízunk benne, hogy nem lesz fertőzés. Én magam nagyon bizakodó vagyok, jelen pillanatban azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy akár mégis lehetnek majd nézők a lelátókon. Ha ennyire pozitívan folytatódnak az események, akkor érdemes lesz ezt a kérdést is felülvizsgálni, hiszen külföldről is rengeteg drukker érkezne…” – ejtett el egy reménymorzsát Helmut Marko.

Mi magunk nagyon bízunk abban, hogy a próféta szól a jó öreg Marko papából!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Planet F1