Helmut Marko: „Talán mégis lehetnek nézők Ausztriában”

Egyre jobban közelítünk a júliusi Forma-1 idénynyitóhoz, amelyre július első hetében kerül sor, majd közvetlenül utána még egy ausztriai versennyel folytatódna. Még az sem kizárt, hogy nézőkkel a tribünön!

Helmut Marko a kezdetektől fogva egyfajta összekötő szerepet tölt be a Liberty Media és az osztrák szervezők között, így pedig komoly rálátása van a Red Bull Ringen folyó technikai előkészületekre, és a várható lebonyolítás módjára is. A Red Bull tanácsadója helyi televízió sportadásában részleteket is felvázolt az Osztrák Nagydíjjal kapcsolatban:

„Nagyon komoly biztonsági protokollal készülünk, senkinek sem kell majd félnie. Minden paddockba belépőt tesztelni fogunk. Ez az Alpha Taurinál már meg is történt, a Red Bull Racingnél pedig július elsején kerül rá sor, ekkor nyílik meg újra a gyár. Ha június 15-én elérkezik a határok újranyitása, akkor garantálom, hogy mi leszünk azok, akik a legmagasabb biztonsági jogosítványokkal léphetünk majd be Ausztriába.

Marko arra is felhívta a figyelmet, hogy a sógoroknál semmikép sem ismétlődhet meg az a helyzet, amely Ausztráliában káoszt csinált az idénynyitóból. Ha ne adj isten, valaki pozitív tesztet, és/vagy megbetegedésre utaló jeleket/tüneteket produkálna, arra is felkészülnek a szervezők:

„Izolációs helyiségeket alakítunk ki, így ha gyanús esetre kerülne sor, azt azon melegében, a helyszínen képesek leszünk kivizsgálni, és nagy biztonsággal elkülöníteni a többiektől. Természetesen erre az eshetőségre gondolni sem szeretnénk, mert megteszünk mindent és bízunk benne, hogy nem lesz fertőzés. Én magam nagyon bizakodó vagyok, jelen pillanatban azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy akár mégis lehetnek majd nézők a lelátókon. Ha ennyire pozitívan folytatódnak az események, akkor érdemes lesz ezt a kérdést is felülvizsgálni, hiszen külföldről is rengeteg drukker érkezne…” – ejtett el egy reménymorzsát Helmut Marko.

Mi magunk nagyon bízunk abban, hogy a próféta szól a jó öreg Marko papából!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Planet F1

Array
Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel