HELYCSERÉS TÁMADÁS: Carlos Sainz a Ferrarinál, Daniel Ricciardo a McLarennél folytatja

Ahogy azt az elmúlt napok sajtóértesülései előrevetítették, a Scuderia Ferrari gyorsan megállapodott az év végén távozó Sebastian Vettel utódjával. Az újabb felszabaduló ülés pedig újabb, szintén várható átigazolást szült!

A mai nap lavináját a McLaren indította be, akik bejelentették, hogy 2021-től Carlos Sainz helyére Daniel Ricciardót ültetik. A jövőre már Mercedes motorokkal felálló csapat jó eséllyel közelíteni fog az élmezőnyhöz, ezért kulcsfontosságú a szerepük az idei átigazolási piacon:

„Daniel Ricciardo már számos alkalommal bizonyította a benne rejlő potenciált, ő egy sokszoros futamgyőztes, aki komoly tapasztalattal, kiapadhatatlan energiával, és pozitív személyiségével hatalmas segítség lesz a McLaren számára a csúcs felé visszavezető úton. Daniel és Lando révén két, nagyon izgalmas karakter fog nálunk versenyezni, olyan srácok, akikért megvesznek a rajongók, és imádja őket a csapat is. Carlosnak nagyon sok sikert és minden jót kívánunk a pályafutása következő szakaszához, ám addig is idén még igyekszünk minél több szebb pillanatot megélni vele együtt!” – mondta el Andreas Seidl, a wokingiek első embere.

Ezután rövidesen jött az igazi csattanó, vagyis a Scuderia Ferrari hivatalos sajtóközleménye, miszerint Sebastian Vettel helyére Carlos Sainzot ültetik, akivel első körben két évre szerződtek a vörösök. A boldog versenyző és leendő csapatfőnöke így kommentálta a bejelentést:

„Nagyon izgatott vagyok, hogy 2021-től a Ferrarival versenyezhetek, és kíváncsian vagyok, hogyan alakul majd a jövőm a csapattal. Addig még vár rám egy fontos év a McLarennel, alig várom, hogy végre visszatérhessek velük a pályára.” – nyilatkozott szűkszavúan a Ferrari leendő pilótája.

„Új időszámítás indul, a célunk pedig az, hogy visszatérjünk a Forma-1 csúcsára. Ez egy hosszú és rögös út lesz, de bízunk abban, hogy Charles és Carlos segítségével képesek lehetünk elérni a vágyainkat. Az ő kettősük a Ferrari elmúlt ötven évének a legfiatalabb pilótapárosa, amely a legjobb elegy ahhoz, hogy véghezvigyük azt, amit a zászlónkra tűztünk.” – zárta le a gondolatmenetet Mattia Binotto.

Ez a helyzet még inkább pikánssá teszi majd a már jelenleg is egyedülálló F1-es szezonrajtot. Még nekünk is szokni kell a 2021-es új felállást, de egy szezon hosszú idő, bőven lesz lehetőségünk ízlelgetni.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Planet F1

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel