HELYCSERÉS TÁMADÁS: Carlos Sainz a Ferrarinál, Daniel Ricciardo a McLarennél folytatja

Ahogy azt az elmúlt napok sajtóértesülései előrevetítették, a Scuderia Ferrari gyorsan megállapodott az év végén távozó Sebastian Vettel utódjával. Az újabb felszabaduló ülés pedig újabb, szintén várható átigazolást szült!

A mai nap lavináját a McLaren indította be, akik bejelentették, hogy 2021-től Carlos Sainz helyére Daniel Ricciardót ültetik. A jövőre már Mercedes motorokkal felálló csapat jó eséllyel közelíteni fog az élmezőnyhöz, ezért kulcsfontosságú a szerepük az idei átigazolási piacon:

„Daniel Ricciardo már számos alkalommal bizonyította a benne rejlő potenciált, ő egy sokszoros futamgyőztes, aki komoly tapasztalattal, kiapadhatatlan energiával, és pozitív személyiségével hatalmas segítség lesz a McLaren számára a csúcs felé visszavezető úton. Daniel és Lando révén két, nagyon izgalmas karakter fog nálunk versenyezni, olyan srácok, akikért megvesznek a rajongók, és imádja őket a csapat is. Carlosnak nagyon sok sikert és minden jót kívánunk a pályafutása következő szakaszához, ám addig is idén még igyekszünk minél több szebb pillanatot megélni vele együtt!” – mondta el Andreas Seidl, a wokingiek első embere.

Ezután rövidesen jött az igazi csattanó, vagyis a Scuderia Ferrari hivatalos sajtóközleménye, miszerint Sebastian Vettel helyére Carlos Sainzot ültetik, akivel első körben két évre szerződtek a vörösök. A boldog versenyző és leendő csapatfőnöke így kommentálta a bejelentést:

„Nagyon izgatott vagyok, hogy 2021-től a Ferrarival versenyezhetek, és kíváncsian vagyok, hogyan alakul majd a jövőm a csapattal. Addig még vár rám egy fontos év a McLarennel, alig várom, hogy végre visszatérhessek velük a pályára.” – nyilatkozott szűkszavúan a Ferrari leendő pilótája.

„Új időszámítás indul, a célunk pedig az, hogy visszatérjünk a Forma-1 csúcsára. Ez egy hosszú és rögös út lesz, de bízunk abban, hogy Charles és Carlos segítségével képesek lehetünk elérni a vágyainkat. Az ő kettősük a Ferrari elmúlt ötven évének a legfiatalabb pilótapárosa, amely a legjobb elegy ahhoz, hogy véghezvigyük azt, amit a zászlónkra tűztünk.” – zárta le a gondolatmenetet Mattia Binotto.

Ez a helyzet még inkább pikánssá teszi majd a már jelenleg is egyedülálló F1-es szezonrajtot. Még nekünk is szokni kell a 2021-es új felállást, de egy szezon hosszú idő, bőven lesz lehetőségünk ízlelgetni.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Planet F1

Array
Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel