Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

HIVATALOS: A Kínai Nagydíj VÉGLEG KILŐVE, nem fogják pótolni

Még el sem kezdődött, máris megbukott a 24 versenyből álló, rekord hosszúságú szezon. Az FIA nem sokkal ezelőtt közleményben jelezte, hogy a Kínai Nagydíj biztosan elmarad, és a korábban beharangozott Portimao is felejtős.

Alapesetben minden autósport kedvelő fanatikus sajnálkozna, de nekünk most ez nagyon nehezünkre esik. Kína az elmúlt hosszú esztendők alatt a ligából és a szurkolókból is egyaránt bohócot csinált (az ott élő emberek milliárdjainak sorsáról nem is beszélve), röhejes intézkedéseivel lejáratta a Formula-1 nimbuszát, így a kesergés helyett felvillanyozó a döntés. Örömteli, hogy az F1 végre progresszívan állt hozzá egy olyan témához, amelyben korábban maga is markánsan foglalt véleményt. Viszont az már kevésbé üdvözítő, hogy a futamot egyáltalán nem is pótolják…

A kiesés a szezon nyitó és záró időpontjára nem lesz hatással, viszont így áprilisban, az Ausztrál Nagydíj és Azerbajdzsán között lesz egy négyhetes „kényszerszünet”. Ami azt illeti, a maratoni szezon így is összejön majd, hiszen a valaha látott leghosszabb bajnokság 22 fordulóból állt, most pedig 23 verseny elé nézünk.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

One thought on “HIVATALOS: A Kínai Nagydíj VÉGLEG KILŐVE, nem fogják pótolni

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük