Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

HIVATALOS: Az FIA pályázatot írt ki a mezőny bővítésére

Úgy látszik, hogy az Andretti ügy és annak ütközőpontjai nem múltak el nyomtalanul, és Nemzetközi Autósport Szövetség hitet tett a Formula-1-es világbajnokság bővítése mellett.

Ráadásul mindjárt két helyről beszélnek, ebből is látszik, hogy míg a szaksajtót folyamatosan lózungokkal szopatják, ők maguk teljesen tisztában vannak a jövővel… Az FIA 2023. április 30-at állapította meg az érdeklődők által beadható pályázatok határidejének, és egy hónap elbírálási/átfutási időről beszélnek. Tehát június 30-án már tudni fogjuk, lesz-e egyáltalán valós esély a 12 csapatos mezőnyre…

„Egyetlen pályázat sem jár automatikus belépési engedéllyel a mezőnybe, és 2025-ig 12 csapatban határozzuk meg az F1 létszámát. A mezőny már meglévő istállói minden esetben előnyt élveznek a friss belépőkkel kapcsolatban. Ha az FIA egyetlen pályázatot sem fogad el és állapít meg hitelesnek, akkor egy csapattal sem fog bővülni a sportág.

Mohammed ben Sulayem szerint annyian érdeklődnek a Forma-1 iránt, hogy kötelességük kinyitni azt a bizonyos ajtót:

„Ha megfelelő feltételeket teremtünk az érdeklődők számára, és azok megfelelnek az általunk támasztott kritériumoknak, akkor lehetőséget kell adnunk nekik. Fontos követelményeket támasztunk, amiben megjelenik az FIA fenntarthatóságért folytatott munkája (bla..bla..bla), és a társadalmi felelősségvállalás is lényeges szempont lesz.” – mondta el Sulayem.

Ez mind „csodálatos”, de itt nem versenyzésről beszélgetünk?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük