Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

HOPPÁ: Nikita Mazepin helyét Pietro Fittipaldi veheti át?

Mazepin még be sem mutatkozott a Forma-1-ben, máris messzire került tőle. Legrövidebben így lehetne összefoglalni az orosz milliárdos csemete politikai korrektségtől sem mentes botrányát, amely után az is könnyedén elképzelhető, hogy az F1-es lehetőség végül Fittipaldi ölébe hullik.

A Romain Grosjean balesete miatt mély vízbe dobott Pietro Fittipaldi rutintalansága ellenére abszolút vállalható teljesítményt nyújtott a Haas ülésében a szezon utolsó két futamán. A brazil olyannyira stabilnak tűnt, hogy rögtön el is kezdődtek a maradásával kapcsolatos pletykák, amelyeket Nikita Mazepin csillapodni nem akaró botránya csak tovább erősít. De van itt más tényező is…

Egy ma futótűzként terjedő hír szerint Fittipaldi mögé hazájának kormánya is beállt, és hajlandó akár 800.000 Euróval is megtámogatni a nagynevű dinasztia feltörekvő tagját. Még inkább meleg a pite, ha arra gondolunk, hogy Emerson Fittipaldi baráti kapcsolatban van Jair Bolsonaro miniszterelnökkel. Az már csupán hab a tortán, hogy Mazepin egy bizonyos sormintát követve levette a Twitter bemutatkozásából a Haas F1 driver megjelölést, míg ugyanez láthatóvá vált Fittipaldinál.

2020-ban mi már semmin sem lepődnénk meg, és arra is sokszor felhívtuk már a figyelmet, hogy ha egy pletyka elindul, azt semmiképpen sem érdemes félvállról venni. Ha a szakmai és az emberi szempontokat, na meg a saját tapasztalatokat is idevesszük, akkor mi sokkal szívesebben látnánk az izgága és verekedős orosz helyén Pietrót, de természetesen jól tudjuk, hogy ez nem kívánságműsor.

Írta: Tóth Krisztián Márk

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük