FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Hungaroring FP2 – Charles Leclerc volt a leggyorsabb

A második szabadedzésen sem változott meg lényegesen az eddigi forgatókönyv. Erős Scuderia Ferrari, Red Bull, na meg a feltámadó McLaren vitte a prímet.

A második etap elején felkerültek a közepes keverékek, és ez a Ferrariknak feküdt a leginkább: Charles Leclerc gyorsan az élre is lőtte magát, mögötte fél másodperc hendikepben Carlos Sainz következett. A Red Bullok alaposan szétszóródtak a mezőnyben, természetesen Max Versatppen volt közelebb az éllovas duóhoz. Ebben a szakaszban volt egy-két látványos hiba is, Alexander Albon alól például kitört a Williams, feltehetőleg technikai hiba miatt.

Csordogált az edzés, hamarosan jöttek az időmérős szimulációk is, méghozzá lágy Pirelliken. A képlet itt sem változott meg, Leclerc volt az élen, mögötte azonban a Red Bull Racing világbajnok aspiránsa helyett Lando Norris nevét olvashattuk. A McLaren formája már csak azért is biztató, mert a csapattárs Daniel Ricciardo sem ment rosszul, az ausztrál az ötödik helyen zárta a pénteket, mindössze fél másodperces hátrányra az éllovas Charles Leclerctől. Az edzés utolsó harmadában már nem változott a sorrend, mivel versenytempóra gyúrtak a csapatok, így újfent egy Ferraris, Charles Leclerc végzett az élen.

Folytatás holnap, remélhetőleg nagyobb izgalmakkal, és egy jó kis csapadékos időmérővel!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük