Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Hungaroring – Megszólalt a pálya vezetése a Magyar Nagydíjjal kapcsolatban


A Hungaroring Zrt képviseletében Gyulay Zsolt beszélt a mogyoródi Forma-1-es futammal kapcsolatban elképzelhető opciókról. A hazai versenyünk megrendezése egyelőre nincs veszélyben.

“Az F1-es jogokat birtokló Liberty Media is és mi is számos forgatókönyvet kitaláltunk már a Magyar Nagydíj rendezésével kapcsolatban, de azt egyelőre még nem tudjuk, melyik fog megvalósulni. Ezt a koronavírus járvány befolyásolja, és egyelőre úgy néz ki, hogy leghamarabb június végén, Franciaországban rajtolhat majd el a 2020-as szezon. A Liberty továbbra is kitart a 12-15 versenyes terve mellett, hiszen egy elmaradó szezon nekik is óriási anyagi áldozattal járna. A mi bevételünk főként az F1-es jegyeladásokból, és a pályán történő más aktivitásokból származik. Ez jelenleg most áll, az összes dolgozónk otthon van, ugyanakkor nekünk is, és a promóternek is biztonságot nyújt az, hogy a magyar állam a tulajdonos.

Tavaly minden rekordot megdöntöttünk, csúcsbevételt és teltházat hozott a Magyar Nagydíj, így az egyik legrosszabb opció az lenne, ha zárt kapuk mögött kellene megtartani a versenyt. Ha ez történne, az bennünket nagyon érzékenyen érintene, ugyanis a jogdíjak és a rendezési költség kifizetése mellett a jegyek árát is vissza kellene térítenünk. Abszolút egyetértünk az osztrákokkal és az angolokkal, hozzájuk hasonlóképpen mi is rugalmasan kezeljük a helyzetet az időpont szempontjából is, de a dupla versenyrendezésbe nem fog beszállni a Hungaroring, ugyanis a fordított vonalvezetést erőltetett ötletnek tartjuk.” – mondta el a pálya első embere.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Nemzeti Sport


Japán Nagydíj, kifikáció: ATOM LAZA Verstappen pole…

Az elmúlt hétvége izgalma után Max Verstappen ezúttal nem sok kétséget hagyott afelől, hogyan is [...]

Érdekel
SZENZÁCIÓ: Az FIA elismerte egy hibáját!

A Szingapúri Nagydíj kvalifikációján Max Verstappen több látványos feltartást is eszközölt pár ellenfelével szemben. A [...]

Érdekel
Japán Nagydíj, FP2: Ismét Verstappen a leggyorsabb

Az éjszakai első szabadedzés Max Verstappen hegemóniájáról szólt, a holland csaknem hét tizedes előnnyel zárt [...]

Érdekel
Hamilton: „Vettel egy igazi PÉLDAKÉP!”

Mint azt biztos már sok forrásból láttátok, ezen a hétvégén Sebastian Vettel Japánban héderezik, hogy [...]

Érdekel
Verstappen: „Ha valaki NEM ISMER EL bennünket, az nem is igazi szurkoló!”

Míg a fél világ ünnepel, hogy „végre nem a Red Bull Racing nyert” meg egy [...]

Érdekel
Leclerc: „Rá sem ismertek majd a 2024-es Scuderia Ferrarira!”

Nem sokan fogadtak volna rá, mégis a Scuderia Ferrari lett az, aki 2023-ban megtörte a [...]

Érdekel