FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Indul a szezon, a hétvégén a sprintfutamok ügyében is döntenek!

Mint azt már jó ideje tudjuk, egyöntetű megegyezés született a fentebb említett formátummal kapcsolatban, most már csak a pénzügyi oldalt kell véglegesíteni. Hétvégén erre is sor kerül.

A mezőny a koncepciót illetően az F2-ből indulhatott ki, hiszen a lebonyolítási feltételekre már kimondták az áment, a résztvevők viszont pénzügyi garanciát szeretnének a várhatóan nagyszámú autótörésre. A csapatok a többi részlettel kapcsolatban már megegyeztek, miszerint idén három alkalommal, Silverstoneban és Monzában, valamint Interlagosban nekifutnak az „alternatív időmérőnek”. Már azt is tudjuk, hogy a 100 kilométeres szombati verseny fogja meghatározni a rajtsorrendet, amelyért pontokat is osztanak, 3-2-1 mértékben, sorrendben az első háromnak.

Csak az anyagi oldal lóg a levegőben, amiről már a tesztek alatt is tárgyaltak az istállók, de megegyezni mindezidáig nem sikerült. Az F1 vezetősége igyekszik közelebb hozni az álláspontokat, ezért fix összeggel támogatnának mindenkit arra az esetre, ha valamelyik versenyautó sérülne a vehemens stílusú futamok alatt. Az élmezőny csapatai azonban nem elégszenek meg ezzel, egymillió dollárt akarnak pluszban, plusz a költségvetési plafon megemelését. Ezt a kisebb gárdák természetesen ellenzik, és attól tartanak, hogy a nagyok a befolyt összeg átcsoportosításával még jobban leszakíthatják őket.

Stefano Domenicali a hétvégén asztalhoz ül a Formula-1 szereplőivel, hogy elsimítsa ezeket az ellentéteket. Ha ez sikerül, és a mezőny túlnyomó többsége rábólint az F1 vezetése által felkínált megoldásra, akkor szólhat a Rock’n Roll, és egy új, izgalmas elemmel bővülhet a világbajnokság programja!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

One thought on “Indul a szezon, a hétvégén a sprintfutamok ügyében is döntenek!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük