Indul a szezon, a hétvégén a sprintfutamok ügyében is döntenek!

Mint azt már jó ideje tudjuk, egyöntetű megegyezés született a fentebb említett formátummal kapcsolatban, most már csak a pénzügyi oldalt kell véglegesíteni. Hétvégén erre is sor kerül.

A mezőny a koncepciót illetően az F2-ből indulhatott ki, hiszen a lebonyolítási feltételekre már kimondták az áment, a résztvevők viszont pénzügyi garanciát szeretnének a várhatóan nagyszámú autótörésre. A csapatok a többi részlettel kapcsolatban már megegyeztek, miszerint idén három alkalommal, Silverstoneban és Monzában, valamint Interlagosban nekifutnak az „alternatív időmérőnek”. Már azt is tudjuk, hogy a 100 kilométeres szombati verseny fogja meghatározni a rajtsorrendet, amelyért pontokat is osztanak, 3-2-1 mértékben, sorrendben az első háromnak.

Csak az anyagi oldal lóg a levegőben, amiről már a tesztek alatt is tárgyaltak az istállók, de megegyezni mindezidáig nem sikerült. Az F1 vezetősége igyekszik közelebb hozni az álláspontokat, ezért fix összeggel támogatnának mindenkit arra az esetre, ha valamelyik versenyautó sérülne a vehemens stílusú futamok alatt. Az élmezőny csapatai azonban nem elégszenek meg ezzel, egymillió dollárt akarnak pluszban, plusz a költségvetési plafon megemelését. Ezt a kisebb gárdák természetesen ellenzik, és attól tartanak, hogy a nagyok a befolyt összeg átcsoportosításával még jobban leszakíthatják őket.

Stefano Domenicali a hétvégén asztalhoz ül a Formula-1 szereplőivel, hogy elsimítsa ezeket az ellentéteket. Ha ez sikerül, és a mezőny túlnyomó többsége rábólint az F1 vezetése által felkínált megoldásra, akkor szólhat a Rock’n Roll, és egy új, izgalmas elemmel bővülhet a világbajnokság programja!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Array

1 thoughts on “Indul a szezon, a hétvégén a sprintfutamok ügyében is döntenek!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel