Itt a várva várt hír: Az AUDI csapatként is belép az F1-be!

Pletyka szinten már nagyon hosszú ideje a Formula-1-es köztudatban van a dolog, és nemrégiben az is biztossá vált, hogy 2026-tól motorbeszállítóként csatlakozik az F1-hez a német márka. Ma pedig az is hivatalossá vált, hogy saját istállója is lesz a németeknek!

Méghozzá az esztendő végén Alfa Romeóból Sauberré visszavedlő csapat többségi tulajdonosaként alakulnak gyári istállóvá. Erről mind az Audi, mind a Sauber sajtóközleményt adott ki, melyben bejelentik a két fél stratégiai együttműködését, valamint azt is megerősítik, hogy az Audi konszern bevásárolja magát a Sauberbe. Az egy ideje már elkezdett projekt 2026-ban fog kicsúcsosodni, amikor is az Audi ténylegesen megérkezik az F1-be, és saját motorral és saját fejlesztésű autóval vág majd neki a világbajnokság küzdelmeinek (Ennek részeként az erőforrás fejlesztése már el is indult, a vállalat 2025-re tervezi az első pályás teszteket). Az együttműködésnek mindenki örül, ennek adott hangot a partner csapatfőnöke, Fred Vasseur:

„A jövőbeni céljaink eléréséhet ez az együttműködés egyértelműen kulcsfontosságú. Az Audival karöltve szeretnénk a rajtrács eleje felé elmozdulni, amire a gyári támogatás nem csupán remek lehetőség, de hatalmas megtiszteltetés és felelősség is. Mi azon fogunk dolgozni, hogy segítsünk az Audinak elérni azokat a célokat, amelyeket kitűztek maguk elé.”

Természetesen az Audi AG vezetése is elszánt és bizakodó a közös jövővel kapcsolatban, erre utal a cég F1-es projektvezetőjének, Oliver Hoffmannak a nyilatkozata is:

„Nagy ambíciókkal érkezünk meg a sportágba, és boldogok vagyunk, hogy ezt egy tapasztalt és versenyképes partner segítségével tehetjük meg. Ismerjük már egymást, és a korábbi együttműködéseinkből tudjuk, hogy milyen csapat a Sauber, ezért biztosak vagyunk abban, hogy erős duót alkotunk majd.”

Nektek hogy tetszik az ötlet, és az F1 legújabb gyári istállója?

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Audi AG

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel