Japán Nagydíj: Álmos versenyen konstruktőri világbajnok a Red Bull Racing

Előzetesen nem sok izgalmat várhattunk a Japán Nagydíjtól, és sajnos tökéletesen be is igazolódott a papírforma: Szingapúr csak egy kisiklás volt, a Red Bull és Max Verstappen továbbra is mérföldekkel jár a mezőny előtt.

A rajtot kitűnően kapta el Verstappen, de a mögüle startoló két McLaren is szedte a lábát, és kis híján sikerült is meglepniük a hollandot. Végül maradt a Red Bull vezetés, de mögötte történt egy helycsere, Lando Norris átlépte Oscar Piastrit. Közben hátul is zajlott az élet, többen nem bírtak magukkal, a pálya tele lett törmelékkel, aminek hatására érkezett is a safety car. Az újraindításnál sem volt esély fogni Verstappent, ellenben Fernando Alonso dicséretet érdemelt, a spanyol ekkora már négy pozíciót javított a rajthelyéhez képest. Egy rövidebb VSC fázis után George Russell és Lewis Hamilton oda-vissza csatájában gyönyörködhettünk, és nagyjából ez volt az utolsó olyan momentum, amiért érdemes volt kibújni az ágyból.

Jöhettek az első kerékcserék, majd eltérő taktika, vonatozás, gyerekes hibák miatt kieső versenyzők, némi hátsóbb régiós DRS-el történő előzés, sokáig csupán ennyi jutott osztályrészül. Említésre méltó pillanat volt még a 45 körben Charles Leclerc Russell ellenében bemutatott előzése, amely negyedik helyet ért a Ferrari versenyzőjének. Az utolsó körök is a Mercedes vs Ferrari csatáról szóltak, Carlos Sainz vadászta le George Russellt, a spanyol elkapta volna a Russell előtt haladó Hamiltont is, akit csak a csapatutasítás mentett meg. Minket viszont semmi nem mentett meg a Max Verstappen hegemóniától, merthogy a holland hatalmas fölénnyel nyerte meg a Japán Nagydíjat Lando Norris és Oscar Piastri előtt, ezzel pedig besöpörte 2023 konstruktőri világbajnoki címét.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

BBC – Az FIA vizsgálata bin Sulayem BOSSZÚJA Wolff ellen!

Meghökkentő dolgot állít az angol közszolgálati média: Szerintük az FIA egy újságcikk által indított vizsgálata [...]

Érdekel
Valtteri Bottas naptár

Bottas – SportszerűSEG(G)ből JELES! Valtteri Bottas sosem lesz világbajnok, ám nagy valószínűséggel már így is [...]

Érdekel
Az F1 TELJES MEZŐNYE kiáll a Wolff házaspár mellett

Mint ahogy azt mi is megírtuk, egy újságcikk után kirobbant botrány után az FIA vizsgálatot [...]

Érdekel
Norris: „Biztos vagyok abban, hogy jövőre MEGLESZ az első győzelmem”

Abban majdnem minden Formula-1 szimpatizáns egyetért, hogy a sorozatban jelenleg is egy generációváltás zajlik. Ennek [...]

Érdekel
MARKO szerint ezért nem működne egy csapatban Verstappen és Hamilton…

Dr. Helmut Marko akaratán kívül is megerősítette a pletykákat: Lewis Hamilton közvetve, vagy közvetlenül, de [...]

Érdekel
DAGAD a Wolff botrány: Wolffék szerint az FIA a hibás, akik még NŐGYÜLÖLŐK IS

Aki nem lenne képben a storyval, annak röviden annyi, hogy a FOM (Formula One Managemant) [...]

Érdekel