Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Jean Todt a koronavírus helyzetről: „Erősebben fogunk kijönni belőle, mint ahogy belementünk”

A járványhelyzet óta sokan megszólaltak már a legfelsőbb autósportos körökből, most az FIA vezére, Jean Todt is csatlakozott azok táborához, akik nyugalomra intenek. A Nemzetközi Autósport Szövetség első embere bízik benne, hogy az elmaradt versenyek zömét sikerül majd pótolni, mindazonáltal rugalmasságot kér a szervezőktől.

Jean Todt nemrégiben levelet írt az FIA tagjainak, melyben a koronavírus helyzet hatásait mérlegelte, és arra bíztatta a verseny szervezőket, hogy legyenek rugalmasak, és új gondolkodásmóddal segítsék majd az újraindulást:

„Ez a válság, amit mostanában meg kell élnünk, példátlan, és valószínűleg mindenhol megérzik majd a hatását. Nem csak mi szenvedünk, a közlekedés, a turisztika, és számos további ágazat is nagy pofont kapott, ettől a felfordulástól pedig a prioritások is megváltoztak.

A saját magunk háza táján kell rendet tennünk, és én bízom is benne, hogy sikerül az összes elhalasztott eseményünket átütemezni, de egyelőre még túl képlékeny a helyzet ahhoz, hogy bármilyen bejelentést tegyünk. A legfontosabb szempont mindannyiunk számára ismert, az istállók, a dolgozóink és a szurkolóink biztonsága!

Addig is a legjobb, amit tehetünk, hogy tanulunk ebből a helyzetből, és sokkal rugalmasabban állunk majd ezek után a kihívások kezeléséhez, és új megoldásokat dolgozunk ki, amiket akkor is eredményesen tudunk alkalmazni, ha minden visszaállt a régi kerékvágásba. Ami biztos, hogy együtt ezen is túl leszünk, átlendülünk ezen a válságon. Közben megtanulunk különleges helyzeteket is lereagálni, ami csak előnyünkre válik majd a jövőben. Ez az egész bennünket is fejlődésre sarkall, és remélem, erősebben fogunk kijönni belőle, mint ahogyan belementünk. Végezetül szeretném a szolidaritásom kifejezni mindenki felé, aki a frontvonalban harcol a koronavírus járvány ellen.”

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Monacói Nagydíj – Könnyed Verstappen győzelem

Csodálatos versenyidőben, egyetlen esőcsepp nélkül (miközben az elmúlt napokban végig esőzésről szóltak az előrejelzések…) zajlott [...]

Érdekel
Monacói Nagydíj, időmérő: Verstappen extrát nyújtott, övé a pole

Nagy várakozásokkal tekintettünk az időmérő edzés elé, hiszen karakterisztikájából fakadóan ez az a pálya, ahol [...]

Érdekel
Monacói Nagydíj, FP3: Az időmérő előtt újból Verstappen a leggyorsabb

A kvalifikáció előtti utolsó gyakorlás előtt helyreállni látszott a „világrend”, hiszen az edzés nagy részében [...]

Érdekel
Monacói Nagydíj, FP2: Ezúttal Verstappen volt a leggyorsabb

A második szabadedzéssel folytatódott a program a Monacói Nagydíjon, ahol „feltámadó” Verstappent és erős Ferrarikat [...]

Érdekel
Monacói Nagydíj, FP1: Sainz zárt az élen

Elkezdődött a Formula-1-es világbajnokság minden évben talán legkülönlegesebb hétvégéje, ahol az első szabadedzésen Carlos Sainz, [...]

Érdekel
Vasseur: „Nem kerestük meg Hamiltont”

Az üzenetet nem más küldte, mint Frederic Vasseur, a vörös istálló csapatfőnöke, akitől valószínűleg az [...]

Érdekel