Jean Todt a koronavírus helyzetről: „Erősebben fogunk kijönni belőle, mint ahogy belementünk”

A járványhelyzet óta sokan megszólaltak már a legfelsőbb autósportos körökből, most az FIA vezére, Jean Todt is csatlakozott azok táborához, akik nyugalomra intenek. A Nemzetközi Autósport Szövetség első embere bízik benne, hogy az elmaradt versenyek zömét sikerül majd pótolni, mindazonáltal rugalmasságot kér a szervezőktől.

Jean Todt nemrégiben levelet írt az FIA tagjainak, melyben a koronavírus helyzet hatásait mérlegelte, és arra bíztatta a verseny szervezőket, hogy legyenek rugalmasak, és új gondolkodásmóddal segítsék majd az újraindulást:

„Ez a válság, amit mostanában meg kell élnünk, példátlan, és valószínűleg mindenhol megérzik majd a hatását. Nem csak mi szenvedünk, a közlekedés, a turisztika, és számos további ágazat is nagy pofont kapott, ettől a felfordulástól pedig a prioritások is megváltoztak.

A saját magunk háza táján kell rendet tennünk, és én bízom is benne, hogy sikerül az összes elhalasztott eseményünket átütemezni, de egyelőre még túl képlékeny a helyzet ahhoz, hogy bármilyen bejelentést tegyünk. A legfontosabb szempont mindannyiunk számára ismert, az istállók, a dolgozóink és a szurkolóink biztonsága!

Addig is a legjobb, amit tehetünk, hogy tanulunk ebből a helyzetből, és sokkal rugalmasabban állunk majd ezek után a kihívások kezeléséhez, és új megoldásokat dolgozunk ki, amiket akkor is eredményesen tudunk alkalmazni, ha minden visszaállt a régi kerékvágásba. Ami biztos, hogy együtt ezen is túl leszünk, átlendülünk ezen a válságon. Közben megtanulunk különleges helyzeteket is lereagálni, ami csak előnyünkre válik majd a jövőben. Ez az egész bennünket is fejlődésre sarkall, és remélem, erősebben fogunk kijönni belőle, mint ahogyan belementünk. Végezetül szeretném a szolidaritásom kifejezni mindenki felé, aki a frontvonalban harcol a koronavírus járvány ellen.”

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Albon: „Én voltam VERSTAPPEN eddigi legnagyobb kihívója”

Alexander Albonnak idén sem jutott túl erős technika, de amit kihozott a Williamsből, az igazán [...]

Érdekel
GIGA szerződés előtt Leclerc, BÉRFESZÜLTSÉG készülődik a Ferrarinál?

Hatalmas fizetéssel, további öt esztendőre láncolná magához a rettentően tehetséges, világbajnok alkat Charles Leclercet a [...]

Érdekel
ÍME, a tíz LEGJOBBAN FIEZETETT F1-es pilóta

A Forbes magazin idén is leközölte a TOP10 legjobban kereső Formula-1-es pilóta nevét. A legjobb [...]

Érdekel
Kubica: „ALONSO A TOP, jobb, mint Verstappen és Hamilton!!

A sokkal többre hivatott lengyel ex F1-es szerint Fernando Alonso nem csupán fajsúlyos technikában „enné [...]

Érdekel
F1 VEZÉR: Jövőre szorosabb lesz…

Idén kis túlzással már a bajnokság negyedénél lefutott volt a vb-cím sorsa, ergo nem sokat [...]

Érdekel
HAMILTON: „Nem hallgattak rám, EZÉRT tartunk itt”

Vagy Lewis Hamilton kezdett rá ismételten az ismert „megint nem hallgattak rám” nótára, vagy a [...]

1 Comment

Érdekel