Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Jean Todt a koronavírus helyzetről: „Erősebben fogunk kijönni belőle, mint ahogy belementünk”

A járványhelyzet óta sokan megszólaltak már a legfelsőbb autósportos körökből, most az FIA vezére, Jean Todt is csatlakozott azok táborához, akik nyugalomra intenek. A Nemzetközi Autósport Szövetség első embere bízik benne, hogy az elmaradt versenyek zömét sikerül majd pótolni, mindazonáltal rugalmasságot kér a szervezőktől.

Jean Todt nemrégiben levelet írt az FIA tagjainak, melyben a koronavírus helyzet hatásait mérlegelte, és arra bíztatta a verseny szervezőket, hogy legyenek rugalmasak, és új gondolkodásmóddal segítsék majd az újraindulást:

„Ez a válság, amit mostanában meg kell élnünk, példátlan, és valószínűleg mindenhol megérzik majd a hatását. Nem csak mi szenvedünk, a közlekedés, a turisztika, és számos további ágazat is nagy pofont kapott, ettől a felfordulástól pedig a prioritások is megváltoztak.

A saját magunk háza táján kell rendet tennünk, és én bízom is benne, hogy sikerül az összes elhalasztott eseményünket átütemezni, de egyelőre még túl képlékeny a helyzet ahhoz, hogy bármilyen bejelentést tegyünk. A legfontosabb szempont mindannyiunk számára ismert, az istállók, a dolgozóink és a szurkolóink biztonsága!

Addig is a legjobb, amit tehetünk, hogy tanulunk ebből a helyzetből, és sokkal rugalmasabban állunk majd ezek után a kihívások kezeléséhez, és új megoldásokat dolgozunk ki, amiket akkor is eredményesen tudunk alkalmazni, ha minden visszaállt a régi kerékvágásba. Ami biztos, hogy együtt ezen is túl leszünk, átlendülünk ezen a válságon. Közben megtanulunk különleges helyzeteket is lereagálni, ami csak előnyünkre válik majd a jövőben. Ez az egész bennünket is fejlődésre sarkall, és remélem, erősebben fogunk kijönni belőle, mint ahogyan belementünk. Végezetül szeretném a szolidaritásom kifejezni mindenki felé, aki a frontvonalban harcol a koronavírus járvány ellen.”

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images