Jean Todt a koronavírus helyzetről: „Erősebben fogunk kijönni belőle, mint ahogy belementünk”

A járványhelyzet óta sokan megszólaltak már a legfelsőbb autósportos körökből, most az FIA vezére, Jean Todt is csatlakozott azok táborához, akik nyugalomra intenek. A Nemzetközi Autósport Szövetség első embere bízik benne, hogy az elmaradt versenyek zömét sikerül majd pótolni, mindazonáltal rugalmasságot kér a szervezőktől.

Jean Todt nemrégiben levelet írt az FIA tagjainak, melyben a koronavírus helyzet hatásait mérlegelte, és arra bíztatta a verseny szervezőket, hogy legyenek rugalmasak, és új gondolkodásmóddal segítsék majd az újraindulást:

„Ez a válság, amit mostanában meg kell élnünk, példátlan, és valószínűleg mindenhol megérzik majd a hatását. Nem csak mi szenvedünk, a közlekedés, a turisztika, és számos további ágazat is nagy pofont kapott, ettől a felfordulástól pedig a prioritások is megváltoztak.

A saját magunk háza táján kell rendet tennünk, és én bízom is benne, hogy sikerül az összes elhalasztott eseményünket átütemezni, de egyelőre még túl képlékeny a helyzet ahhoz, hogy bármilyen bejelentést tegyünk. A legfontosabb szempont mindannyiunk számára ismert, az istállók, a dolgozóink és a szurkolóink biztonsága!

Addig is a legjobb, amit tehetünk, hogy tanulunk ebből a helyzetből, és sokkal rugalmasabban állunk majd ezek után a kihívások kezeléséhez, és új megoldásokat dolgozunk ki, amiket akkor is eredményesen tudunk alkalmazni, ha minden visszaállt a régi kerékvágásba. Ami biztos, hogy együtt ezen is túl leszünk, átlendülünk ezen a válságon. Közben megtanulunk különleges helyzeteket is lereagálni, ami csak előnyünkre válik majd a jövőben. Ez az egész bennünket is fejlődésre sarkall, és remélem, erősebben fogunk kijönni belőle, mint ahogyan belementünk. Végezetül szeretném a szolidaritásom kifejezni mindenki felé, aki a frontvonalban harcol a koronavírus járvány ellen.”

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Array
Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel