Jó hírek a Forma-1-ből: Közel a szezonnyitó!

Az Európában tapasztalható lassuló járványhelyzet, és az országok erre adott válaszai az F1-ben is éreztetik a hatásukat. Egyre valószínűbb, hogy hamarosan kitűzhetik a szezonnyitó hivatalos időpontját.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko egyfajta közvetítőként vesz részt abban a diskurzusban, amely a Red Bull Ring, a tartományi vezetők, valamint az F1 között zajlik. Az osztrák állítja, közel a megállapodás!

Szigorú előírásokkal, tesztekkel, de hamarosan indulhat a Forma-1 szezon:

„Megkaptuk a hatóságoktól az intézkedések listáját, mihez kell magunkat tartani a rendezés során. Nagyon jók az esélyek, de elővigyázatosságból a paddockban is távolságtartás lesz, és kötelező maszkviselet. Mindenki, aki a nagydíjra érkezik, annak tesztnek kell magát alávetnie. A jelenlévők létszámát minimalizálni fogjuk, ami a nézők mellett a média munkatársait is érinti majd. Csak a televíziós társaságok lehetnek jelen.” – utalt arra a szakember, hogy a futam zártkapus lesz.

Annak is nagy a valószínűsége, hogy nem csupán egy versenyt rendeznek meg, hanem mindjárt dupla megmérettetéssel indulhat el a 2020-as versenyszezon:

„Úgy néz ki a helyzet, hogy két versenyt is tarthatunk. Mi készen állunk arra, hogy július ötödikén a megszokott menetrend szerint rendezzük az Osztrák Nagydíjat, majd a rákövetkező héten kedd-szerda ritmusban két nap alatt egy újabbat. Úgy gondolom, egy ilyen extra hétvégén alaposan megnövekedne a sportág nézettsége is, valamint egy remek reklám lenne Ausztriának. Mivel ebben a kormány is abszolút érdekelt, így nagyon optimista vagyok!” – zárta mondandóját Marko.

Közben Silverstoneból is pozitív és egybecsengő hírek érkeznek, Simon Pringle, a pálya első embere megerősítette, egy Red Bull Ringhez hasonló forgatókönyv esetén ők is készen állnak a dupla versenyrendezésre. Pringle azt is megerősítette, hogy a Forma-1 gőzerővel dolgozik az új versenynaptáron, ami hamarosan hivatalossá is válhat. Elmondása alapján az F1 május elején adhatja ki az új naptárt, amibe Silverstone a már említett módon illeszkedne.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Speedweek

Array
Imola, FP1: Ferrari előny, gyengélkedő Red Bull

Az előrejelzéseket meghazudtolva tökéletes versenyidőben, megváltoztatott bukóterekkel, számos fejlesztést felvonultató istállóval indult az Emilia Romagna [...]

Érdekel
BRÉKING: Imolába visszatértek a KAVICSÁGYAK

A Forma-1 így akarja elejét venni a sokszor már nézők számára is frusztráló pályahatár mizériának, [...]

Érdekel
Chandok: „Norris IMOLÁBAN is győzhet…”

Karun Chandok szerint a McLaren és Lando Norris Miamiban látott formája nem csupán egy fellángolás [...]

Érdekel
Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel