Jó hírek a Forma-1-ből: Közel a szezonnyitó!

Az Európában tapasztalható lassuló járványhelyzet, és az országok erre adott válaszai az F1-ben is éreztetik a hatásukat. Egyre valószínűbb, hogy hamarosan kitűzhetik a szezonnyitó hivatalos időpontját.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko egyfajta közvetítőként vesz részt abban a diskurzusban, amely a Red Bull Ring, a tartományi vezetők, valamint az F1 között zajlik. Az osztrák állítja, közel a megállapodás!

Szigorú előírásokkal, tesztekkel, de hamarosan indulhat a Forma-1 szezon:

„Megkaptuk a hatóságoktól az intézkedések listáját, mihez kell magunkat tartani a rendezés során. Nagyon jók az esélyek, de elővigyázatosságból a paddockban is távolságtartás lesz, és kötelező maszkviselet. Mindenki, aki a nagydíjra érkezik, annak tesztnek kell magát alávetnie. A jelenlévők létszámát minimalizálni fogjuk, ami a nézők mellett a média munkatársait is érinti majd. Csak a televíziós társaságok lehetnek jelen.” – utalt arra a szakember, hogy a futam zártkapus lesz.

Annak is nagy a valószínűsége, hogy nem csupán egy versenyt rendeznek meg, hanem mindjárt dupla megmérettetéssel indulhat el a 2020-as versenyszezon:

„Úgy néz ki a helyzet, hogy két versenyt is tarthatunk. Mi készen állunk arra, hogy július ötödikén a megszokott menetrend szerint rendezzük az Osztrák Nagydíjat, majd a rákövetkező héten kedd-szerda ritmusban két nap alatt egy újabbat. Úgy gondolom, egy ilyen extra hétvégén alaposan megnövekedne a sportág nézettsége is, valamint egy remek reklám lenne Ausztriának. Mivel ebben a kormány is abszolút érdekelt, így nagyon optimista vagyok!” – zárta mondandóját Marko.

Közben Silverstoneból is pozitív és egybecsengő hírek érkeznek, Simon Pringle, a pálya első embere megerősítette, egy Red Bull Ringhez hasonló forgatókönyv esetén ők is készen állnak a dupla versenyrendezésre. Pringle azt is megerősítette, hogy a Forma-1 gőzerővel dolgozik az új versenynaptáron, ami hamarosan hivatalossá is válhat. Elmondása alapján az F1 május elején adhatja ki az új naptárt, amibe Silverstone a már említett módon illeszkedne.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Speedweek

BBC – Az FIA vizsgálata bin Sulayem BOSSZÚJA Wolff ellen!

Meghökkentő dolgot állít az angol közszolgálati média: Szerintük az FIA egy újságcikk által indított vizsgálata [...]

Érdekel
Valtteri Bottas naptár

Bottas – SportszerűSEG(G)ből JELES! Valtteri Bottas sosem lesz világbajnok, ám nagy valószínűséggel már így is [...]

Érdekel
Az F1 TELJES MEZŐNYE kiáll a Wolff házaspár mellett

Mint ahogy azt mi is megírtuk, egy újságcikk után kirobbant botrány után az FIA vizsgálatot [...]

Érdekel
Norris: „Biztos vagyok abban, hogy jövőre MEGLESZ az első győzelmem”

Abban majdnem minden Formula-1 szimpatizáns egyetért, hogy a sorozatban jelenleg is egy generációváltás zajlik. Ennek [...]

Érdekel
MARKO szerint ezért nem működne egy csapatban Verstappen és Hamilton…

Dr. Helmut Marko akaratán kívül is megerősítette a pletykákat: Lewis Hamilton közvetve, vagy közvetlenül, de [...]

Érdekel
DAGAD a Wolff botrány: Wolffék szerint az FIA a hibás, akik még NŐGYÜLÖLŐK IS

Aki nem lenne képben a storyval, annak röviden annyi, hogy a FOM (Formula One Managemant) [...]

Érdekel