FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Jó hírek érkeztek a Ferrari háza tájáról: Ledolgozták a lemaradást!

Mattia Binotto a tesztek után örömmel számolt be a sajtónak a tényről, hogy az egyenesekben már újra a régi a Scuderia Ferrari.

Tavaly még gyászosan teljesített Bahreinben a hosszú egyenesekben a vörös alakulat, de mára úgy tűnik, hogy sikerült eltüntetniük ezt a hátrányt. Remek hír ez a mostanában kevés sikerélményhez szokott Tifosinak.

„A tesztpadról már voltak olyan adataink, amelyek előrevetítették a fejlődést, de most már azt is tudjuk, hogy a mezőnyhöz viszonyítva hányadán állunk. 2020-ban még komoly gondjaink voltak itt az egyenesekben, de most mind a sebességünk, mind az aero-packunk rendben van.

Az mindig sokat jelent, ha egy erőforrás a tesztpadon jól teljesít, de az igazi válaszokat akkor kapjuk meg, amikor azt beépítjük az autóba, és pályára gurulunk vele. Csak így tudjuk felmérni, hol tartunk az ellenfeleinkhez képest. A tavalyi Bahreini Nagydíjon komoly gondokkal küszködtünk, a Q3-ba sem jutottunk be, a pole pedig elérhetetlen távolságba került. Most az adataink alapján nagy előrelépést tettünk, összességében jóval kisebb lett a lemaradásunk.

2020-ban sokszor elmondtam, hogy nem csupán a motorerő miatt szenvedünk, nem voltunk igazán versenyképesek a légellenállás terén sem. Mivel most mind motorikusan, mind ez utóbbi területen javultunk, nőtt a végsebesség is, ami igazán biztató. A tesztek előtt tudtuk, hogy nagyon kevés lesz a rendelkezésre álló idő, de meglátásom szerint így is elég adatot gyűjtöttünk, valamint Carlos Sainznak is sikerült beilleszkednie, és felvenni a ritmust.” – beszélt optimista hangvétellel a szezonnyitó előtt Mattia Binotto csapatvezető.

Ezzel kapcsolatban sem tudunk mást írni, és mondani, csak annyit: Hamarosan elválik…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük