FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Johnny Herbert: „George Russell biztosan nem lesz Lewis Hamilton csapattársa”

Az ex Forma-1-es pilóta, a Sky Sports jelenlegi szakértője szerint a Mercedes álláspontja az, hogy nem szeretné megzavarni elsőszámú pilótája nyugalmát „egy szemtelen fiatal” érkezésével.

Ahogy már korábban írtunk róla, Lewis Hamilton friss szerződésében lehet egy Russell záradék, amelyben a hétszeres vb-győztes kikötötte, ki az, akit biztosan nem szeretne csapattársnak. Erre most rá is erősít Herbert nyilatkozata:

Már sokan és sokszor beszéltünk arról, hogy Lewisnak milyen kapcsolata van a csapatával. Azt nyilván a Mercedesnél sem akarja senki, hogy őt megzavarja George Russell érkezése, aki már bizonyította, hogy mire képes, ha jó technikát kap maga alá. Mind tudjuk, hogy George képes (lenne…) megbirkózni azzal a nyomással és felelősséggel, amit a német istállónál támasztanak a pilótával szemben. De ott a másik szempont is, az pedig Valtteri Bottas higgadtsága, és magabiztos csapatjátékos szerepe. Ha a csapatérdeket nézem, nem feltétlenül érdemes ezt megbolygatni…  Én magam teljesen biztos vagyok abban, hogy Lewis már tudja, ki lesz a csapattársa a jövőben. Bizonyosan elhangzott ez a kérdés a tárgyalásokkor, és kötve hiszem, hogy a Mercedesnek érdeke lenne ezt az egységet a jövőben felrúgni. 2023-ig írt alá Hamilton, és én magam is azon a véleményen vagyok, hogy győztes csapaton ne változtass.” – mondta el Herbert az Osztrák Nagydíjon.

Szóval, aki esetleg azt várta, hogy Lewis Hamilton majd a fiatal generáció ellen harcol a csapatában is, annak van egy rossz hírünk. Ha lehet véleményezni, nem túl szimpatikus…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük