Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Jövőre ismét futamot rendezhet Indianapolis?

Roger Penske, a pálya tulajdonosa erős késztetést érez arra, hogy visszacsábítsa a száguldó cirkuszt. Törekvései egybeesnek a Forma-1 tulajdonos Liberty Media terveivel, akik Austin mellett újabb amerikai versenyeket szeretnének látni a naptárban.

Penske már márciusban jelezte, hogy a fia tárgyalásokat folytat a Libertyvel, a labda állítólag most Chase Carey oldalán pattog:

„Jó ideje ismerem Penskét, jóval korábbról, mint azt sokan gondolnák. Igen, megkerestek bennünket, de az ott elhangzottakról egyelőre még nem szeretnék nyilatkozni.” – mondta el Carey, majd annyit azért hozzátett, Penske nagyon is nyitott az indianapolisi futamrendezésre.

Közben a neves német Auto Motor und Sport szerint már idén is lehet keresnivalója az aszfaltcsíknak, méghozzá a koronavírus járványból kifolyólag. Mint az tudni lehet, az Egyesült Államokban, azon belül Texasban nem áll éppen jól a járványhelyzet, így Indianapolis beugróként akár már 2020-ban is visszatérhetne. Egyelőre azonban úgy tűnik, erre kevés az esély, ha az élet úgy hozná, abban az esetben az F1 inkább európai pályákkal – Mugello, Hockenheim – számolna.

Mi úgy érezzük, ami késik, nem múlik – nemsokára újra eljöhet Indianapolis ideje!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Reuters