FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Kanada, második szabadedzés: Ismét Verstappen, ismét a Red Bull…

A második etap ugyanott folytatódott, ahol az előző befejeződött, a Red Bull Racing dominanciájával. Fontos adalék, hogy Charles Leclerc elvileg megúszhatja a rajtbüntetést, így a monacói is harcban maradt.

A Scuderiánál mégsem történt olyan komponens csere, mint amiről korábban szóltak a híradások, így elvileg Leclerc még nincs veszélyben, de a hangsúly a mégen van. A Ferrari élversenyzőjének igyekeznie kell, hiszen ezt a szakaszt is Max Verstappen nyitotta az élen, a holland rettentően magabiztos. Fernando Alonso továbbra sem nagyon tervez leszakadni, egyedül a két vörös autó tudta őt megelőzni, na meg Sebastian Vettel, aki eddig meglepő tempót megy az Aston Martinnal. A Mercedesek ezúttal hatványozottan csak a szerencsében bízhatnak, nagyon nagy a lemaradásuk az élmezőnnyel szemben. Lewis Hamilton szerint egyszerűen vezethetetlen az autó…

A kép igazából a versenyszimulációkig már nem változott érdemben, így az eddig látottak alapján a Red Bull ezen a hétvégén ismét egy nagyon komoly eredményben bízhat. Természetesen a Scuderia Ferrari, azon belül is Charles Leclerc beleköphet az osztrákok levesébe, és azt sem szabad elfelejteni, hogy a holnapi (mai…) kvalifikációra esőt ígérnek, ami sok mindent átírhat.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: DPPI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük