Kanadai Nagydíj – Unalmas versenyen ismét Verstappen győzelem

Immáron száraz időben, remek versenykörülmények és rekordnézettség mellett kezdődött, Max Verstappen győzelemmel zárult a montreáli futam.

A rajtot a legjobban Lewis Hamilton kapta el, aki egyből fellépett a második helyre, de ő sem volt veszélyes Max Verstappenre, aki simán vette az akadályt, és elsőként fordult el. A hátsóbb régiókban Carlos Sainz és Sergio Perez küzdött egymással, bár ez inkább volt hívható küszködésnek… Száraz körülmények között nem sok izgalommal kecsegtetett a verseny, de harmadik körben már tulajdonképpen a nullára csökkent az akciók száma. Egyedül Alonso „falazása” adott okot némi aggódásra, azonban az Aston Martin így is stabilan tartotta magát a harmadik helyen. Olyannyira, hogy az elrontott start után Alonso már Hamiltont kóstolgatta. Majd tíz kör telt el totálisan eseménytelenül, mikor Verstappen jelentette, hogy elütött egy madarat. Még csak alig ocsúdtunk fel, mikor George Russell vágta falnak az autóját. aki ezzel majdnem le is írta magát. Jöhetett a biztonsági autó! Közben szinte a teljes mezőny meglátogatta a boxutcát, és a kerékcserék mellett hajmeresztő kiengedéseket is láthattunk.

Az újraindítás sem hozott semmi meglepetést, bár a mezőny az élmenőktől eltekintve nem nyúlt el és nem szakadt szét, mégis sablonos vonatozásba fulladt a futam. Az egyedüli érdekesség Hamilton és Alonso csatája volt, utóbbi szép manőverrel lépett át riválisán. Az igazi meglepetés a két Ferrari volt, akik a gyengébb rajtpozíció ellenére is ügyesen harcoltak a közepes keverékeken. És még ide kívánkozik Alexander Albon neve is, aki a Williams fejlesztéseit remek teljesítménnyel rős pontokra váltotta. Ezen kívül semmiféle pozitívumot nem lehet leírni, elmondani erről a mai estéről: Steril, unalmas, semmitmondó, az elmúlt idők egyik legálmosabb versenyeként fogunk rá visszaemlékezni. Max Verstappen újabb sima győzelmét semmi sem veszélyeztette, mögötte Fernando Alonso és Lewis Hamilton álltak fel a dobogóra.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

BBC – Az FIA vizsgálata bin Sulayem BOSSZÚJA Wolff ellen!

Meghökkentő dolgot állít az angol közszolgálati média: Szerintük az FIA egy újságcikk által indított vizsgálata [...]

Érdekel
Valtteri Bottas naptár

Bottas – SportszerűSEG(G)ből JELES! Valtteri Bottas sosem lesz világbajnok, ám nagy valószínűséggel már így is [...]

Érdekel
Az F1 TELJES MEZŐNYE kiáll a Wolff házaspár mellett

Mint ahogy azt mi is megírtuk, egy újságcikk után kirobbant botrány után az FIA vizsgálatot [...]

Érdekel
Norris: „Biztos vagyok abban, hogy jövőre MEGLESZ az első győzelmem”

Abban majdnem minden Formula-1 szimpatizáns egyetért, hogy a sorozatban jelenleg is egy generációváltás zajlik. Ennek [...]

Érdekel
MARKO szerint ezért nem működne egy csapatban Verstappen és Hamilton…

Dr. Helmut Marko akaratán kívül is megerősítette a pletykákat: Lewis Hamilton közvetve, vagy közvetlenül, de [...]

Érdekel
DAGAD a Wolff botrány: Wolffék szerint az FIA a hibás, akik még NŐGYÜLÖLŐK IS

Aki nem lenne képben a storyval, annak röviden annyi, hogy a FOM (Formula One Managemant) [...]

Érdekel