Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

KATASZTRÓFA ELŐTT: Dél Afrika kiütheti a naptárból Spa Francorchamps-ot…

Sajtóértesülések alapján, és a Formula-1-ben zajló trendeket megfigyelve egy újabb valós veszély leselkedik a sportág tradícióira.

Évről évre egyre több fantáziátlan – mondjuk ki, gusztustalan – pálya kerül be az F1-es versenynaptárba, a régi és nemes hagyományokkal rendelkező helyszínek kárára. Sokáig úgy festett, hogy a Monza, Monaco, Spa hármas kirobbanthatatlan, de ez a tézis megdőlni látszik. Sajnos van az a pénz… A Kyalami versenypálya üzemeltetői ugyanis a tavalyi sikertelen lobby után (mikor is egy hajszálon múlt a címben már említett történés) egy amerikai befektető csoporttal erősítve akarják magukat visszaírni a sportág lapjaira. A Dél-Afrikai célok mellé egy Miamiban működő szórakoztatóiparban utazó cég állt be, közben pedig a tárgyalások is folytatódnak az ország Formula-1-es szerepvállalásáról.

A rendelkezésre álló információk szerint mindez két hónapon belül ki is kristályosodik, ha a március 31-es határidő leteltekor Dél Afrika áll jobban, akkor minden bizonnyal ez a verseny veszi át a Belga Nagydíj helyét. Spa Francorchamps alatt ettől függetlenül is rezeg a léc, hiába herélték ki az Eau Rouge világhírű kanyarkombinációját, az F1 vezetése további felújításokat és beruházásokat vár a belgáktól. Nos, ez teljesen érthető, hiszen a Forma-1 DNS-t hordozó pálya nem felel meg a Liberty Media amerikanizálódott, hot-dog Cola kombóra felhúzott, pusztán gazdasági alapú steril elgondolásaink…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük