FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Két szabadedzés után Miami NEM JÖN BE a mezőnynek

Rossz tapadás, egyenetlen aszfalt, szikrázó akciók helyett unalmas verseny: az első két gyakorlás után ilyen és ehhez hasonló véleményekkel találkozhatunk.

Carlos Sainz, Sergio Perez, Lewis Hamilton, valamint Lando Norris száját hagyta el a legtöbb becsmérlő mondat, de valószínűsíthető, hogy a mezőny többi tagja is hasonlóan vélekedik az új pálya vonatkozásában.

„Tiszta hupli az egész. Az ember azt gondolná, hogy sima pályát építeni egy minimum és alap, de itt ez nem igazán jött össze. Hatalmas bukkanókon kell átvergődnünk, ezt mindenképpen javítani kellene, de őszintén szólva nem bízom abban, hogy ez meg is történik… Maga a pálya egész élvezetes lenne, csak ne lennének azok a szűk kanyarok. Van olyan, ami a parkolókban kigumizott bérgokart pályára emlékeztet…” – adott lesújtó betekintést Hamilton.

 

A brit véleményét fiatal honfitársa is alátámasztotta, Lando Norris is ugyanazokkal a nehézségekkel küzdött, és cseppet sem volt elragadtatva:

Nagyon trükkös az aszfaltozás, a minősége sokkolóan gyenge. Ha valamilyen okból lejössz az ideális ívről, egyből jönnek a problémák: megforgás, kicsúszás, törés, ezekből láttunk bőven a szabadedzéseken. Nos, ez mind a felsorolt problémák miatt történik. Valamit kezdeni kellene ezzel a helyzettel, mert így élhetetlen a pálya. Talán ha gyakrabban tisztítanák, az segítene bennünket valamelyest. Ez így eléggé problémás lesz a versenyen, és biztos vagyok abban, hogy megöli és ellaposítja majd a futamot.” – vélekedett Norris.

Nos, ha a felsoroltaknak csak a fele beigazolódik, akkor sör helyett kávét és párnát készítsetek be vasárnap estére…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük