Kétversenyes hétvégék jöhetnek, több futamot is rendeznének Silverstoneban?

Népszerű és téves tézis a Forma-1 szimpatizánsok körében, hogy a kialakult helyzet miatt nem lesz 2020-as szezon. Nagyon is lesz, amit mi sem bizonyít jobban, mint a háttérben zajló sürgés-forgás.

Nem csak a döntéshozók és versenyszervezők ötletelnek sorozatosan, de a média munkatársai is jócskán kiveszik a részüket a találgatásból. Most a Magyarországon is népszerű Sky Sports munkatársai taglalták, hogyan fog kinézni az idei esztendő. Karun Chandhok és Martin Brundle mellett Jenson Button is megszólalt a témában. E pillanatban úgy néz ki, hogy Kanadában indul a szezon, ami eszeveszett tempót diktál majd. Brundle véleménye szerint az évad európai részét kell erősíteni, és akár többször is ellátogatni egy helyszínre:

„Véleményem szerint az idei év abból a szempontból is eltér majd az eddigiektől, hogy nem fogjuk körbeutazni a világot. Európára kellene fektetni a hangsúlyt, mert a csapatok az öreg kontinensen állomásoznak, és minden helyszínt képesek elérni közúton is. A gondolatmenetet folytatva talán nem lenne ördögtől való, ha egy lokalizáció több versenynek is helyt adhatna, Silverstone remek lenne erre a célra. És amíg ez bonyolódik, talán a repülési korlátozásokat is feloldják, és akkor beiktathatunk távolabbi versenyeket is.”

Karun Chandok úgy gondolja, hogy a nehéz idők egyben lehetőségeket is rejtenek magukban, amiket feltétlen érdemes lenne kipróbálni:

Jenson Button nem ért egyet a kollégáival…

„Ilyen szituációval még egyikünk sem szembesüt, sem a sorozat vezetői, sem a versenyzők, és természetesen a szurkolók sem. De van jó is a dologban, most relatív kockázatmentesen próbálhatunk ki érdekes innovációkat: mindjárt itt van például a dupla versenyhétvégék ötlete. Egy futam szombaton, egy másik vasárnap, régóta játszanak már a gondolattal, de nem volt lehetőség rá. Vagy lecsökkenthetnénk a hétvégék időtartamát kétnaposra, és így egymás után darálni a versenyeket. A válsághelyzet egyben komoly sansz is jobbá tenni a bajnokságot, miért ne próbálnánk meg?”

Jenson Button viszont régimódi, tartaná magát a már bevett lebonyolítási formához, így nem ért egyet a fentebb elhangzottakkal:

„Meglepődnék, ha ezt meglépné a liga. Én a helyzet ellenére is úgy látom, hogy nem fognak változtatni az alapfelálláson, a program ugyanúgy fog zajlani. Egyébként is, szerintem az egy hétvégén rendezett két futam inkább elvenne az izgalomfaktorból, mint emelné azt.”

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: F1/Getty Images

Array
Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel