Kétversenyes hétvégék jöhetnek, több futamot is rendeznének Silverstoneban?

Népszerű és téves tézis a Forma-1 szimpatizánsok körében, hogy a kialakult helyzet miatt nem lesz 2020-as szezon. Nagyon is lesz, amit mi sem bizonyít jobban, mint a háttérben zajló sürgés-forgás.

Nem csak a döntéshozók és versenyszervezők ötletelnek sorozatosan, de a média munkatársai is jócskán kiveszik a részüket a találgatásból. Most a Magyarországon is népszerű Sky Sports munkatársai taglalták, hogyan fog kinézni az idei esztendő. Karun Chandhok és Martin Brundle mellett Jenson Button is megszólalt a témában. E pillanatban úgy néz ki, hogy Kanadában indul a szezon, ami eszeveszett tempót diktál majd. Brundle véleménye szerint az évad európai részét kell erősíteni, és akár többször is ellátogatni egy helyszínre:

„Véleményem szerint az idei év abból a szempontból is eltér majd az eddigiektől, hogy nem fogjuk körbeutazni a világot. Európára kellene fektetni a hangsúlyt, mert a csapatok az öreg kontinensen állomásoznak, és minden helyszínt képesek elérni közúton is. A gondolatmenetet folytatva talán nem lenne ördögtől való, ha egy lokalizáció több versenynek is helyt adhatna, Silverstone remek lenne erre a célra. És amíg ez bonyolódik, talán a repülési korlátozásokat is feloldják, és akkor beiktathatunk távolabbi versenyeket is.”

Karun Chandok úgy gondolja, hogy a nehéz idők egyben lehetőségeket is rejtenek magukban, amiket feltétlen érdemes lenne kipróbálni:

Jenson Button nem ért egyet a kollégáival…

„Ilyen szituációval még egyikünk sem szembesüt, sem a sorozat vezetői, sem a versenyzők, és természetesen a szurkolók sem. De van jó is a dologban, most relatív kockázatmentesen próbálhatunk ki érdekes innovációkat: mindjárt itt van például a dupla versenyhétvégék ötlete. Egy futam szombaton, egy másik vasárnap, régóta játszanak már a gondolattal, de nem volt lehetőség rá. Vagy lecsökkenthetnénk a hétvégék időtartamát kétnaposra, és így egymás után darálni a versenyeket. A válsághelyzet egyben komoly sansz is jobbá tenni a bajnokságot, miért ne próbálnánk meg?”

Jenson Button viszont régimódi, tartaná magát a már bevett lebonyolítási formához, így nem ért egyet a fentebb elhangzottakkal:

„Meglepődnék, ha ezt meglépné a liga. Én a helyzet ellenére is úgy látom, hogy nem fognak változtatni az alapfelálláson, a program ugyanúgy fog zajlani. Egyébként is, szerintem az egy hétvégén rendezett két futam inkább elvenne az izgalomfaktorból, mint emelné azt.”

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: F1/Getty Images

Alonso: „Én leszek a pilótapiac legfontosabb szereplője!”

A szezon végén rengeteg versenyző szerződése fog lejárni, így komoly pilótakeringő várható. Ennek az eseménysornak [...]

Érdekel
2024: Ebben a versenyben már győzött is Verstappen

Ez pedig nem más, mint a fizetések rangsora. A Red Bull Racing szupersztárja masszívan körözi [...]

Érdekel
A második tesztnapot a Scuderia Ferrari húzta be

Ma délelőtt Bahreinbe beköltözött Las Vegas: Egy csatornafedél okozott kalamajkát, amelynek hatására egy időre fel [...]

Érdekel
Brutális Red Bull fölény az első tesztnap után

A nem Red Bull Racing szurkolókat igencsak hidegzuhanyként érhette az F1-es tesztnapok elős felvonása, hiszen [...]

Érdekel
Alonso: „Soha nem voltam még ilyen jó formában!”

Fernando Alonso egyszerűen nem öregszik! A tesztnapok előtt kijelentette, hogy még soha az életben nem [...]

Érdekel
ITT az új Ferrari: bemutatkozik az SF24

A vörösök visszafogott elvárásokkal, de gyönyörű autóval érkeztek meg igazán 2024-be. Maranellóban az idei célok [...]

Érdekel