Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

KIÁBRÁNDÍTÓ: A Ferrarinál már nem téma a 2022-es bajnoki cím

Mi még emlékszünk olyan nyilatkozatra az első néhány verseny után, ahol az abszolút sikert tűzték ki célul mind a pilóták, mind a csapat. Sőt, a most visszakozó csapatfőnök is…

Monacóban ismételten elbukott a Scuderia Ferrari, és ismételten nyerő pozícióból. Mattia Binotto pedig csak olajat öntött a tűzre azzal, hogy kijelentette: számára most a legfontossabb a csapategység, és hallani sem akar az egymásra mutogatásról. Most pedig még erre is rátett egy lapáttal azzal, amikor azt találta mondani, hogy a legfontosabb a versenyképesség, és nem a világbajnoki cím:

„Rengeteget dolgoztunk azért, hogy versenyképesek legyünk. A hibákra lehetőségként tekintünk, egy olyan leckeként fogjuk fel őket, amit még meg kell tanulnunk ahhoz, hogy elérjük a céljainkat. Úgy gondolom, nagy bátorság a saját hibáiddal szembenézni, főleg, ha ezt csapatszinten teszed. Mára mindenki elsajátította ezt a szemléletet a Scuderia Ferrarinál.

Nagy hiba lenne tőlünk, ha az eddigi eredményeink alapján a világbajnokság megnyerését tűznénk fel idén a zászlónkra. Versenyképesnek lenni csak egyetlen dolog a sok közül, világbajnokságot nyerni sokkal összetettebb ennél, egy magasabb szintű feladat. Nem akarom ezzel stresszelni a srácokat, ugyanakkor az sem lenne jó ötlet, ha folyamatosan megváltoztatnánk a céljainkat.

Ez nem arról szól, hogy nem akarunk világbajnokká válni, mert nagyon is szeretnénk. De a csapaton belül az a vélemény, hogy fejlődnünk kell még a magasztos célért, ami az, hogy képesek legyünk visszakerülni az élre, és tartósan ott is maradni. Ettől függetlenül természetesen mindent megteszünk érte, de már megértettük, hogy ehhez nem elég, ha csupán gyors az autónk.” – elmélkedett Binotto.

Tény, hogy van igazság az elmondottakban, az pedig egy másik, hogyan fognak erre reagálni a Scuderia fanatikusok…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük