FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Kína hamarosan BEVEHETI magát a Formula-1-be?

Méghozzá szó szerint, hiszen most hatalmas az esélye az F2-ben pallérozódó, a PC-ben utazó magyar „szaksajtó” által csak a röhejes Csou Kuan-jü-ként csúfolt Guanyu Zhou-nak, hogy első kínaiként a száguldó cirkuszba jusson.

Hiába a jóisten, na meg az olasz kormány minden pénze, lehet ez a kettő együttesen sem lesz elég ahhoz, hogy Antonio Giovinazzit az Alfa Romeo ülésében tartsa. Noha a külföldi szaksajtó szerint a pénz még nem minden, és az Alfánál sokkal szívesebben látnák Oscar Piastrit a nyeregben, azért ne felejtsük el, hogy Kína mekkora piac. Emellett pedig – az istállónál mondjanak vagy nyilatkozzanak bármit – nem fognak elmenni, sőt…

A kínai pilóta mögött elképesztő anyagi háttér áll, így evidens, hogy egyből többéves szerződést szeretne a csapattól. Ezt az Alfa állítólag nagyon nem akarja, ugyanakkor vegytiszta, hogy mivel Valtteri Bottas nem fizetős versenyzőként érkezik meg a gárdához, szükség lesz egy arany tojást tojó tyúkra. Pláne akkor, mikor egy válság kellős közepén csücsülünk… Abba már ne is menjünk bele, hogy a Formula-1 által betegesen tolt esélyegyenlőségi #WeRaceAsOne sokszínű utópiájába milyen remekül illene egy kínai sportoló. Ezeket a tényeket (is) előszeretettel bagatellizálja a hazai sportsajtó, amikor az Alfa következő pilótájának személyét találgatja.

Szóval, hölgyeim és uraim, jobb lesz, ha érlelgetjük magunkban a gondolatot: Az egyre jobban globalizálódó F1-nek hamarosan kínai versenyzője is lesz, méghozzá visszatérő Kínai Nagydíjjal.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: XPB Images

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük