FansBRANDS VIP Tagság
Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Kínai Nagydíj – Dupla vagy semmi!

Közhely, hogy az élet a legnagyobb rendező, de a Kínai Nagydíjjal kapcsolatban nagyon is találó a kifejezés. Azok után, hogy az országból útjára indult koronavírus járvány elsőként pont a saját nagydíjukat kukázta, most akár kettőt is rendezhetnek.  

Ezt a poént maga a Sanghaji Sporthivatal vezetője, Hszü Pin lőtte le egy rádióműsorban. Elmondása szerint csakis rajtuk múlik, hogy rábólintanak-e az F1 ajánlatára:

„Több nemzetközi sportliga is élénken érdeklődik aziránt, hogy Kínában és Sanghajban rendezzen meg bizonyos eseményeket. A magunk részéről úgy gondoljuk, hogy az arra megfelelő időpontban, az év második felében van lehetőség erre.” – erősítette meg a már napok óta terjengő pletykákat Pin.

A „több nemzetközi sportliga” között természetesen a Forma-1 neve is ott szerepel, olyannyira, hogy a Liberty Media már ajánlatot is tett a dupla futamrendezéssel kapcsolatban. Noha a hajlandóság megvan a házigazdákban, a kínaiak egyelőre még várakozó állásponton vannak:

Még nem döntöttünk, ez csak egy iránymutatás, javaslat részünkre a FOM (Formula One Management) vezetésétől. Ami biztos, hogy az első nyolc verseny között nem szerepel ázsiai pálya, ami egybecseng azzal, amit mi magunk is gondolunk, vagyis, hogy egy távolabbi időpontban legyen a Kínai Nagydíj. Ők nagyon szeretnék, ha mindjárt egy duplával pótolnánk az elmaradt futamunkat, de még nem döntöttünk az ügyben.” – zárta rövidre a felmerülő kérdést a sportigazgató.

Bizonyára a járványhelyzet alakulása is közrejátszik a dologban, mindenesetre mi akkor sem leszünk elkeseredve, ha esetleg két újabb európai helyszín váltja majd ki az egyébként nem túl izgalmas vonalvezetésű sanghaji pályát!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Reddit

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük