Kínai Nagydíj – Dupla vagy semmi!

Közhely, hogy az élet a legnagyobb rendező, de a Kínai Nagydíjjal kapcsolatban nagyon is találó a kifejezés. Azok után, hogy az országból útjára indult koronavírus járvány elsőként pont a saját nagydíjukat kukázta, most akár kettőt is rendezhetnek.  

Ezt a poént maga a Sanghaji Sporthivatal vezetője, Hszü Pin lőtte le egy rádióműsorban. Elmondása szerint csakis rajtuk múlik, hogy rábólintanak-e az F1 ajánlatára:

„Több nemzetközi sportliga is élénken érdeklődik aziránt, hogy Kínában és Sanghajban rendezzen meg bizonyos eseményeket. A magunk részéről úgy gondoljuk, hogy az arra megfelelő időpontban, az év második felében van lehetőség erre.” – erősítette meg a már napok óta terjengő pletykákat Pin.

A „több nemzetközi sportliga” között természetesen a Forma-1 neve is ott szerepel, olyannyira, hogy a Liberty Media már ajánlatot is tett a dupla futamrendezéssel kapcsolatban. Noha a hajlandóság megvan a házigazdákban, a kínaiak egyelőre még várakozó állásponton vannak:

Még nem döntöttünk, ez csak egy iránymutatás, javaslat részünkre a FOM (Formula One Management) vezetésétől. Ami biztos, hogy az első nyolc verseny között nem szerepel ázsiai pálya, ami egybecseng azzal, amit mi magunk is gondolunk, vagyis, hogy egy távolabbi időpontban legyen a Kínai Nagydíj. Ők nagyon szeretnék, ha mindjárt egy duplával pótolnánk az elmaradt futamunkat, de még nem döntöttünk az ügyben.” – zárta rövidre a felmerülő kérdést a sportigazgató.

Bizonyára a járványhelyzet alakulása is közrejátszik a dologban, mindenesetre mi akkor sem leszünk elkeseredve, ha esetleg két újabb európai helyszín váltja majd ki az egyébként nem túl izgalmas vonalvezetésű sanghaji pályát!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Reddit

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

BBC – Az FIA vizsgálata bin Sulayem BOSSZÚJA Wolff ellen!

Meghökkentő dolgot állít az angol közszolgálati média: Szerintük az FIA egy újságcikk által indított vizsgálata [...]

Érdekel
Valtteri Bottas naptár

Bottas – SportszerűSEG(G)ből JELES! Valtteri Bottas sosem lesz világbajnok, ám nagy valószínűséggel már így is [...]

Érdekel
Az F1 TELJES MEZŐNYE kiáll a Wolff házaspár mellett

Mint ahogy azt mi is megírtuk, egy újságcikk után kirobbant botrány után az FIA vizsgálatot [...]

Érdekel
Norris: „Biztos vagyok abban, hogy jövőre MEGLESZ az első győzelmem”

Abban majdnem minden Formula-1 szimpatizáns egyetért, hogy a sorozatban jelenleg is egy generációváltás zajlik. Ennek [...]

Érdekel
MARKO szerint ezért nem működne egy csapatban Verstappen és Hamilton…

Dr. Helmut Marko akaratán kívül is megerősítette a pletykákat: Lewis Hamilton közvetve, vagy közvetlenül, de [...]

Érdekel
DAGAD a Wolff botrány: Wolffék szerint az FIA a hibás, akik még NŐGYÜLÖLŐK IS

Aki nem lenne képben a storyval, annak röviden annyi, hogy a FOM (Formula One Managemant) [...]

Érdekel