Kínai Nagydíj – Dupla vagy semmi!

Közhely, hogy az élet a legnagyobb rendező, de a Kínai Nagydíjjal kapcsolatban nagyon is találó a kifejezés. Azok után, hogy az országból útjára indult koronavírus járvány elsőként pont a saját nagydíjukat kukázta, most akár kettőt is rendezhetnek.  

Ezt a poént maga a Sanghaji Sporthivatal vezetője, Hszü Pin lőtte le egy rádióműsorban. Elmondása szerint csakis rajtuk múlik, hogy rábólintanak-e az F1 ajánlatára:

„Több nemzetközi sportliga is élénken érdeklődik aziránt, hogy Kínában és Sanghajban rendezzen meg bizonyos eseményeket. A magunk részéről úgy gondoljuk, hogy az arra megfelelő időpontban, az év második felében van lehetőség erre.” – erősítette meg a már napok óta terjengő pletykákat Pin.

A „több nemzetközi sportliga” között természetesen a Forma-1 neve is ott szerepel, olyannyira, hogy a Liberty Media már ajánlatot is tett a dupla futamrendezéssel kapcsolatban. Noha a hajlandóság megvan a házigazdákban, a kínaiak egyelőre még várakozó állásponton vannak:

Még nem döntöttünk, ez csak egy iránymutatás, javaslat részünkre a FOM (Formula One Management) vezetésétől. Ami biztos, hogy az első nyolc verseny között nem szerepel ázsiai pálya, ami egybecseng azzal, amit mi magunk is gondolunk, vagyis, hogy egy távolabbi időpontban legyen a Kínai Nagydíj. Ők nagyon szeretnék, ha mindjárt egy duplával pótolnánk az elmaradt futamunkat, de még nem döntöttünk az ügyben.” – zárta rövidre a felmerülő kérdést a sportigazgató.

Bizonyára a járványhelyzet alakulása is közrejátszik a dologban, mindenesetre mi akkor sem leszünk elkeseredve, ha esetleg két újabb európai helyszín váltja majd ki az egyébként nem túl izgalmas vonalvezetésű sanghaji pályát!

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Reddit

Array

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel