Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Kiskarácsony, nagykarácsony: Így telnek az ünnepek a versenyzőknél

A karácsonyi ünnepek az F-1-ben is különlegesek. A hosszú szezon után a csapatok és a versenyzők még eleget tesznek a támogatóikkal szembeni PR kötelezettségeknek, hogy aztán január első néhány hetéig szinte teljesen eltűnjenek a világ szeme elől.

Ez a rejtőzködés persze mindenkinél máshogy történik, Lewis Hamilton például az ünnepek alatt is aktív a közösségi médiában. A brit ilyenkor (is) előszeretettel ruccan ki barátaival, és utazgat exkluzív éghajlatú helyekre, ahonnan aztán gyakorta posztol is népes követőtáborának. Már hagyomány, hogy a buliból (és az ünnepi képekről) nem maradhat ki két kutyája, Roscoe és Coco sem!

Az ellenpólus Sebastian Vettel, aki kínosan ügyel a magánéletére. Ő az egyedüli olyan Forma-1-es pilóta, aki nincs jelen a közösségi médiában – így a karácsonyi szokásairól rendkívül keveset tudni. Képek posztolgatása nála kizárt, maximum az éppen aktuális csapatfotózásokon szokott ünnepi maskarát ölteni.

Fiatal Ferraris csapattársa nagyon is a nyilvánosság előtt éli az életét: Charles Leclerc rendszeresen beszámol a körülötte történő eseményekről – legfőképp a versenyzéséről -, ez alól a karácsonyi ünnepek jelentenek csak kivételt. Gyaníthatóan idén a Ferrarinál alaposan megnőtt rajongói bázisával ez változni fog.

Az ex Ferraris Kimi Raikkönen pláne nem a szavak embere, ugyanakkor felesége révén gyakorta láthatunk ilyen-olyan fotókat a család életéről, beleértve a meghitt pillanatokat is. Kimiék ilyenkor élik meg azokat az átlagos hétköznapokat, amelyre titkon valószínűleg egész évben vágynának.

A mezőny másik finnje is a családot részesíti előnyben, de a mostani karácsony biztosan más lesz számára, mint az eddigiek… A remek pilóta ugyanis nemrég vált el feleségétől, de Valtteri Bottas a bezárkózás helyett egészen biztosan valamilyen téli sportot űz majd, és aktív pihenéssel tölti az ünnepeket.

Amilyen kemény a versenypályákon Max Verstappen, legalább annyira családcentrikus a mindennapokban. Mivel F-1-es versenyzőként folyamatosan a világot járja, az ünnepeket most is bezárkózva, szűk családi körben tölti majd. Ezt idén sajnos egy családi tragédia árnyékolja be: Max nemrégiben vesztette el a nagypapáját.

Daniel Ricciardo számára nagyon egyszerű képlet a karácsony: az ausztrál ilyenkor hazautazik a kenguruk földjére, hogy ott pihenje ki a hosszú szezon fáradalmait. Ő egészen biztosan nem fog elfelejtkezni a rajongókról, és valami vicces bejegyzés formájában üzen az Európában fagyoskodóknak!

Csupán első szezonját tölti együtt a Carlos Sainz – Lando Norris páros, de látva az elmúlt évüket, nem tennénk fel rá nagy összeget, hogy külön-külön vagy akár együtt nem jelentkeznek majd valamilyen karácsonyi kuriózummal! Persze csak akkor, ha Landót sikerül néhány pillanatra elrángatni az iRacing online szimulátor software elől… Izgatottan és kíváncsian várjuk!