Kiskarácsony, nagykarácsony: Így telnek az ünnepek a versenyzőknél

A karácsonyi ünnepek az F-1-ben is különlegesek. A hosszú szezon után a csapatok és a versenyzők még eleget tesznek a támogatóikkal szembeni PR kötelezettségeknek, hogy aztán január első néhány hetéig szinte teljesen eltűnjenek a világ szeme elől.

Ez a rejtőzködés persze mindenkinél máshogy történik, Lewis Hamilton például az ünnepek alatt is aktív a közösségi médiában. A brit ilyenkor (is) előszeretettel ruccan ki barátaival, és utazgat exkluzív éghajlatú helyekre, ahonnan aztán gyakorta posztol is népes követőtáborának. Már hagyomány, hogy a buliból (és az ünnepi képekről) nem maradhat ki két kutyája, Roscoe és Coco sem!

Az ellenpólus Sebastian Vettel, aki kínosan ügyel a magánéletére. Ő az egyedüli olyan Forma-1-es pilóta, aki nincs jelen a közösségi médiában – így a karácsonyi szokásairól rendkívül keveset tudni. Képek posztolgatása nála kizárt, maximum az éppen aktuális csapatfotózásokon szokott ünnepi maskarát ölteni.

Fiatal Ferraris csapattársa nagyon is a nyilvánosság előtt éli az életét: Charles Leclerc rendszeresen beszámol a körülötte történő eseményekről – legfőképp a versenyzéséről -, ez alól a karácsonyi ünnepek jelentenek csak kivételt. Gyaníthatóan idén a Ferrarinál alaposan megnőtt rajongói bázisával ez változni fog.

Az ex Ferraris Kimi Raikkönen pláne nem a szavak embere, ugyanakkor felesége révén gyakorta láthatunk ilyen-olyan fotókat a család életéről, beleértve a meghitt pillanatokat is. Kimiék ilyenkor élik meg azokat az átlagos hétköznapokat, amelyre titkon valószínűleg egész évben vágynának.

A mezőny másik finnje is a családot részesíti előnyben, de a mostani karácsony biztosan más lesz számára, mint az eddigiek… A remek pilóta ugyanis nemrég vált el feleségétől, de Valtteri Bottas a bezárkózás helyett egészen biztosan valamilyen téli sportot űz majd, és aktív pihenéssel tölti az ünnepeket.

Amilyen kemény a versenypályákon Max Verstappen, legalább annyira családcentrikus a mindennapokban. Mivel F-1-es versenyzőként folyamatosan a világot járja, az ünnepeket most is bezárkózva, szűk családi körben tölti majd. Ezt idén sajnos egy családi tragédia árnyékolja be: Max nemrégiben vesztette el a nagypapáját.

Daniel Ricciardo számára nagyon egyszerű képlet a karácsony: az ausztrál ilyenkor hazautazik a kenguruk földjére, hogy ott pihenje ki a hosszú szezon fáradalmait. Ő egészen biztosan nem fog elfelejtkezni a rajongókról, és valami vicces bejegyzés formájában üzen az Európában fagyoskodóknak!

Csupán első szezonját tölti együtt a Carlos Sainz – Lando Norris páros, de látva az elmúlt évüket, nem tennénk fel rá nagy összeget, hogy külön-külön vagy akár együtt nem jelentkeznek majd valamilyen karácsonyi kuriózummal! Persze csak akkor, ha Landót sikerül néhány pillanatra elrángatni az iRacing online szimulátor software elől… Izgatottan és kíváncsian várjuk!

Array
Kanada, FP2: „Azért a víz az úr” (na meg Alonso)

Ezúttal nem hivatkozhattunk arra, hogy nem volt körözés a pályán, mert volt. Csak hát milyen [...]

Érdekel
SOK VÍZ, kevés akció: Norrisé az első menet Kanadában

Komoly esőzés, csúszás, sárga és piros zászlós fázisok, baleset, néhány kör után Lando Norris siker. [...]

Érdekel
Ő lehet a KÖVETKEZŐ F1-es távozó?

Ralf Schumacher szerint már meg is van, Esteban Ocon után kit tesznek majd lapátra következőleg [...]

Érdekel
F1 SAPKA INGYEN? Minden hétvégén A TIÉD LEHET egy!

Mi a FansBrandsnél folyamatosan arra törekszünk, hogy izgalmat csempésszünk a versenyhétvégékbe. Most egy olyan INGYENES [...]

Érdekel
Vasseur: „Hamilton és Leclerc NYERŐ PÁROS LESZ!”

Tagadhatatlan, hogy a Scuderia Ferrarinál nem szokás beállni a sorba. Az olaszok nem sok minden [...]

Érdekel
Perez hosszabbított – Az örök második TOVÁBBRA is marad a Red Bullnál

Hiába a számos jobbnak tűnő, pilótapiacon elérhető opció, hiába Sergio Perez gyenge teljesítménye, a Red [...]

Érdekel