Forma 1 VIP Tagság
Forma 1 futamértesítő

Kiskarácsony, nagykarácsony: Így telnek az ünnepek a versenyzőknél

A karácsonyi ünnepek az F-1-ben is különlegesek. A hosszú szezon után a csapatok és a versenyzők még eleget tesznek a támogatóikkal szembeni PR kötelezettségeknek, hogy aztán január első néhány hetéig szinte teljesen eltűnjenek a világ szeme elől.

Ez a rejtőzködés persze mindenkinél máshogy történik, Lewis Hamilton például az ünnepek alatt is aktív a közösségi médiában. A brit ilyenkor (is) előszeretettel ruccan ki barátaival, és utazgat exkluzív éghajlatú helyekre, ahonnan aztán gyakorta posztol is népes követőtáborának. Már hagyomány, hogy a buliból (és az ünnepi képekről) nem maradhat ki két kutyája, Roscoe és Coco sem!

Az ellenpólus Sebastian Vettel, aki kínosan ügyel a magánéletére. Ő az egyedüli olyan Forma-1-es pilóta, aki nincs jelen a közösségi médiában – így a karácsonyi szokásairól rendkívül keveset tudni. Képek posztolgatása nála kizárt, maximum az éppen aktuális csapatfotózásokon szokott ünnepi maskarát ölteni.

Fiatal Ferraris csapattársa nagyon is a nyilvánosság előtt éli az életét: Charles Leclerc rendszeresen beszámol a körülötte történő eseményekről – legfőképp a versenyzéséről -, ez alól a karácsonyi ünnepek jelentenek csak kivételt. Gyaníthatóan idén a Ferrarinál alaposan megnőtt rajongói bázisával ez változni fog.

Az ex Ferraris Kimi Raikkönen pláne nem a szavak embere, ugyanakkor felesége révén gyakorta láthatunk ilyen-olyan fotókat a család életéről, beleértve a meghitt pillanatokat is. Kimiék ilyenkor élik meg azokat az átlagos hétköznapokat, amelyre titkon valószínűleg egész évben vágynának.

A mezőny másik finnje is a családot részesíti előnyben, de a mostani karácsony biztosan más lesz számára, mint az eddigiek… A remek pilóta ugyanis nemrég vált el feleségétől, de Valtteri Bottas a bezárkózás helyett egészen biztosan valamilyen téli sportot űz majd, és aktív pihenéssel tölti az ünnepeket.

Amilyen kemény a versenypályákon Max Verstappen, legalább annyira családcentrikus a mindennapokban. Mivel F-1-es versenyzőként folyamatosan a világot járja, az ünnepeket most is bezárkózva, szűk családi körben tölti majd. Ezt idén sajnos egy családi tragédia árnyékolja be: Max nemrégiben vesztette el a nagypapáját.

Daniel Ricciardo számára nagyon egyszerű képlet a karácsony: az ausztrál ilyenkor hazautazik a kenguruk földjére, hogy ott pihenje ki a hosszú szezon fáradalmait. Ő egészen biztosan nem fog elfelejtkezni a rajongókról, és valami vicces bejegyzés formájában üzen az Európában fagyoskodóknak!

Csupán első szezonját tölti együtt a Carlos Sainz – Lando Norris páros, de látva az elmúlt évüket, nem tennénk fel rá nagy összeget, hogy külön-külön vagy akár együtt nem jelentkeznek majd valamilyen karácsonyi kuriózummal! Persze csak akkor, ha Landót sikerül néhány pillanatra elrángatni az iRacing online szimulátor software elől… Izgatottan és kíváncsian várjuk!

ELFOGADTÁK ANDRETTIÉK nevezését, gyakorlatilag itt a 11. csapat!

Az Andretti a Caddileckel karöltve 2026-ban tervezi, hogy csatlakozik a Formula-1-es világbajnoksághoz, az FIA részéről [...]

Érdekel
Norris: „A Red Bull NEM Verstappenre építi az autóját”

Lando Norris határozottan megcáfolta a szurkolók kedvenc összeesküvés elméletét, miszerint azért lenne domináns ez vagy [...]

Érdekel
Jordan: „Gyerünk már, ÜLTESSÉK BE Lawsont Perez HELYÉRE!”

Bár elviekben Sergio Perezt 2024-ben még szerződés köti a Red Bull Racinghez, gyakorlatilag a Red [...]

Érdekel
F1 szakértő: MÉLTATLAN, ami Norris körül történik…

A Sky Sports F1-es műsorvezető Craig Slater szerint Lando Norris hiába az egyik legnagyobb tehetsége [...]

Érdekel
Az APPLE TV kizárólagosságra hajt az F1 közvetítésekben!

A streaming platform nem csupán egyszerűen megvásárolná az F1 közvetítési jogait, de a deal mellé [...]

Érdekel
IndyCar pilóta: „Palou JOBB VERSENYZŐ, mint Verstappen!”

Bár mindenki elismeri Max Verstappen nagyságát, de az amerikaiak szerint az ovál versenyzés egy sokkal [...]

Érdekel